Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu Çamlıdere Sapağı'nda grup toplantısında konuştu
Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu Çamlıdere Sapağı'nda grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çamlıdere yol ayrımında yapılan CHP TBMM Grup Toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, 138. maddeyi hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün 6. gününde Çamlıdere Sapağı'nda grup toplantısı düzenliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakasında, yürüyüş sırasında fenalaşarak hastanede hayatını kaybeden parti üyesi Hasan Tatlı'nın fotoğrafı da yer aldı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Soruyorlar neden bu yürüyüş? Kendim için yürümüyorum. Adalet arayan bütün mağdur ve mazlumlar için yürüyorum. Bu benim insanlık görevim. Adaleti savunmak zorundayız. Adaletin olmadığı yerde devlet yoktur. İnsanlık yoktur.

KILIÇDARAOĞLU, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A YÜKLENDİ


Adalete karşı durmak değil adaleti savunmak insanlığın görevidir. Bize doğuştan gelen haklarımızı veya anayasal haklarımızı lütuf olarak sunmaya çalışanlar var. Yürüyorsunuz lütfediyoruz size diye tarihte firavunlar günümüzde de diktatörler söylüyor. İnsan olarak doğdum. Benim doğuştan haklarım var. Demokratik bir ülkede yaşıyorum anayasal haklarım vardır. Ben hep adaletten yana olacağım. Birileri bana haklarımı lütuf olarak hatırlatıyorsa ben de ona diktatörlüğünü hatırlatıyorum.


"İKİ AYRI 15 TEMMUZ VAR"


Güvenpark'tan itibaren İstanbul'a yürüyeceğim demiştim. Beni bu yolda yalnız bırakmayan bütün vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bir de ikinci bir 15 Temmuz var. İki ayrı 15 Temmuz var. Halkın 15 Temmuz'u ve sarayın 15 Temmuz'u. Parlamentoda olsun olmasın bütün siyasi partiler, bütün medya 15 Temmuz'a karşı durdu ama geldik 20 Temmuz'a. Sarayın 15 Temmuz'una. Halkın 15 Temmuz'u aydınlanmasın diye özel mücadele ettiler. Senin 2 bürokratın neden gelip TBMM'ye bilgi vermiyor.


"BAŞBAKAN BENİ ARADI..."


20 Temmuz darbesini hiç unutmayın. OHAL yetkisinin hükümete verildiği tarihtir 20 Temmuz darbesi. Geldiler, bu kanuna parlamentoda CHP karşı çıktı. Sayın Başbakan beni aradı, "OHAL'le ilgili kanun getiriyoruz" dedi, kendisine "demokrasiyi savunacak bir partiye ihtiyaç var biz buna evet diyemeyiz" dedim.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÇAĞRI


Darbecilerin bir özelliği daha var. Darbeciler yalan söylediklerine inanmazlar, her söylediklerinin doğru olduklarına inanıyorlar. Geçenlerde birisi demiş ki anayasa’nın 138’nci maddesi var… Ne diyor o madde?

“Hiçbir ogan, hiçbir makam, hiçbir merci veya kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez. Tavsiye ve telkinde bulunamaz.”

Doğru mu doğru. Ben buna uyuyorum. Bu düzenleme iktidar sahipleri için getirilmiştir. Şimdi ben burada açık ve net çağrı yapıyorum. Bana 138’nci maddeyi hatırlatan beyefendiye çağrı yapıyorum. Senin, hükümetinin, mahkemelere genelge gönderdiğini, talimat verdiğini ispat edersem görevinden onurlu namuslu bir insan gibi istifa edecek misin? Ben şu sözü veriyorum. Ben ispat edemezsem siyaseti bırakacağım. Çünkü ben namuslu ve onurlu bir insanım.

"BUNLAR 2019'UN KORKUSU NEDENİYLE OLUYOR"


Biz adalet yürüyüşüne başladık sözde cumhurbaşkanı, bir sürü laf ediyor. Gel o zaman karşıma geç, senin televizyon kanalında medeni iki insan gibi oturalım, ben de konuşayım adaletten ve demokrasiden. Sen benim dengim değilsin diyor bazen. Bu konuda onu iddia edecek kişi aslında benim. Onun gerçek yüzünü çıkarmak için katlanıyorum ben. Madem öyle diyorsun, sabah akşam neden bana sataşıyorsun? O zaman otur karşıma, ders nasıl verililrmiş vallahi ben ona göstereceğim. Bütün bunlar 2019'un korkusu nedeniyle oluyor. Korkuyor, ya koltuk giderse diye. Koltuk kimseye baki değildir.





Haberin Devamı