Gündem Kemal Burkay'ın 'bayrak' iddiası

Kemal Burkay'ın 'bayrak' iddiası

Paylaş
Kemal Burkay'ın 'bayrak' iddiası

HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay, bayrak olayıyla ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Burkay, olayın perde arkasında terör örgütüne sızmış istihbarat kuruluşları olabileceğini iddia etti

Kürt siyasetinin uzun süre sürgünde yaşayan ardından Türkiye'ye dönen ismi Kemal Burkay “Bayrağı indiren, her halinden eğitimli bir komando olduğu belli kişi kim? Niçin derdest edilmedi? Şu anda nerede?” dedi. KCK içinde yaklaşık bin MİT mensubu olduğunun medyaya yansıdığını hatırlatan Burkay, bu kişilerin şimdi ne yaptıklarının bilinmediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Zaman'dan Habib Güler'e konuşan Kemal Burkay, Diyarbakır’daki bayrak provokasyonuyla ilgili ilginç iddialar ortaya attı. Yüzü maskeli bir kişinin direğe çıkıp bayrağı indirdiğini ve kayıplara karıştığını hatırlattı.

"KOMANDO EĞİTİMİ GÖRMÜŞ BİRİ"

Burkay, “Kışlanın yüksek duvarından ve iç kısımdaki tel engelin üzerinden atlamasına, yüksek direğe tırmanıp bayrağı indirmesine bakılırsa, bunu bir çocuk değil, ancak komando eğitimi görmüş genç biri yapabilir. Bu kişi şu anda nerede? Nasıl olur da silahlı nöbetçilerin ve özel timcilerin arasında bütün bunları böyle rahatça yapabildi, kendisine karışılmadı ve kolayca çekip gitti? ” diye konuştu. Olayın üzerinde ciddi şüpheler olduğunu, yapılanın kamuoyunu kışkırtmaya, gerilimi büyütmeye yönelik bir provokasyon olduğunu gösterdiğini anlattı. Daha önce Mersin’de de böyle bir provokasyon yaşandığını ve sonrasında ülke genelinde olaylar yaşandığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Burkay, “Böylesi provokasyonları yapanlar eğer biliniyorsa hemen yakalanmalı. Yoksa bu türden yeni provokasyonlar yaşanacak, ortam çok daha gerilecek ve kitleler kışkırtılıp çok daha kötü gelişmelere yol açılacak.” ifadelerini kullandı.