Gündem Kemal Avcı tahliye edildi

Kemal Avcı tahliye edildi

Paylaş
Kemal Avcı tahliye edildi

Terör örgütü DHKP/C'ye üye olduğu gerekçesiyle 259 gün önce tutuklanan ve mide kanseri tedavisi gören 26 yaşındaki Kemal Avcı, sağlık durumu nedeniyle Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden tahliye edildi

İstanbul’da geçen yıl Aralık ayında tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan ve terör örgütü DHKP/C’ye üye olmakla suçlanan Kemal Avcı, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi. Avukatı Aycan Çiçek ile birlikte cezaevinden çıkan Avcı’yı kapıda yakınları karşıladı. Avcı’nın geçtiğimiz yıl Mayıs ayından bu yana mide kanseri tedavisi gördüğünü ifade eden Avukat Çiçek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Kemal Avcı hastalığının 3’ncü evresindeydi. En son tahliye talep ettik. Talebimizin sonucu değerlendirildi, zaten dosyasında herhangi bir şey yok. Örgüt üyesini sahiplenmekten Türk Ceza Kanunu’nda olmayan bir suç Kemal için üretildi ve onun için tutuklandı. Hakkında örgüt üyeliğinden dava açıldı. Duruşması 10 Eylül’de, ancak hastalığı sebebiyle defalarca tahliye talebinde bulunduk. 3 kere reddedildi, bu kez kabul edildi. Şimdi İstanbul’daki hastanede tedavi süreci devam edilecek" dedi.

'BİZ HALKIN ÖNCÜSÜYÜZ'

Cezaevi sürecinin çok zor geçtiğini belirten 26 yaşındaki Kemal Avcı, "Bu hastalıkla bir gün bile içerde durmamam gerekiyordu. Kendi yasalarına bile uymayan bir hükümet var karşımızda. Son Gezi olaylarında da halka düşmanlığını açıkça belli ediyor. Biz halkın öncüsüyüz, devrimcilik yapıyoruz. Sosyalizm istiyoruz, demokrat insanlarız. Ben işkence gören bir insanı sahiplendim, işkence görmesini istemediğim için hastane önüne gittim ve tutuklandım. Tutuklandığımdan bu yana da sağlık sorunları yaşıyorum. Kanser hastalığımın yanında başka hastalıklarımda vardı. Kanserle birlikte benim için daha zor bir süreç oldu. Cezaevi yönetimimce tedavim engellendi. Mide kanserinin üçüncü aşamaya geldiğini söylüyorlar. Ailemle bu sorunları onların sayesinde aşmaya çalışacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Açıklamasının ardından yakınlarının aracına binerek cezaevinden ayrılan Avcı’nın tedavisine İstanbul’da devam edeceği belirtildi.

Engin ÖZMEN/ EDİRNE,(DHA)