Beden Sağlığı Kel kalmak kaderiniz olmasın! (Laser terapi ve mikro dermal nedir?)

Kel kalmak kaderiniz olmasın! (Laser terapi ve mikro dermal nedir?)

Paylaş
Kel kalmak kaderiniz olmasın! (Laser terapi ve mikro dermal nedir?)

Laser terapi ve mikro dermal yöntemleriyle saç dökülmesini engelleyip sağlıklı saçlara kavuşmak mümkün

Saç ve saç derisi problemleri oldukça çeşitli. Kadın ve erkekteki saç problemleri her ne kadar birbirine benzese de farklı sebepler ve faktörler mevcut. Bu yüzden birine iyi gelen yöntem, başkasının sorununa çözüm olamayabilir. Kişiye özel çözüm programlarının çok etkili sonuçlara ulaştığına değinen Saç Uzmanı Serap Öztürk Niya, saçtaki sorunun giderilebilmesi için soruna sebep olan faktörlerin iyi analiz edilmesinin öneminden bahsetti ve trikolojik bakım programlarının saç problemlerinin çözümünde başarı sağladığına dikkat çekti:

TRİKOLOJİK BAKIM NEDİR?

"Trikolojik bakım programı, saç problemlerinde kişiye özel çözümler sunan yöntemler bütünü. Yapılan ayrıntılı analiz sonucunda ve görüşmeler neticesinde tespit edilen problemlerin pek çoğunda başarı sağlandığını söyleyen Saç Uzmanı Serap Öztürk Niya erkek ve kadın tipi saç kayıpları, genel saç seyrelmesi, aşırı yağlanma, saç dökülmesi, kaşıntı, kepeklenme, saçta kuruma, cansızlık ve saçkıran sorunlarına çözüm sağlanabileceğinin altını çizdi. Serap Öztürk Niya kişilerin en çok saç kayıplarından yakındıklarına değinirken özellikle erkeklerin ancak son yıllarda artan oranda kadınların da bu durumdan muzdarip olduğunu söylüyor.


Saç Uzmanı Serap Öztürk Niya

SAÇ KAYIPLARINDA ÇÖZÜM: LASER TERAPİ VE MİKRO DERMAL

Saç problemlerinin analizinden sonra uygulanabilen 4 aşama mevcut. Bu aşamalar; düzenleyici bakım, canlandırıcı bakım, güçlendirici bakım ve son olarak yapılandırıcı dış bakım tedavileri.

Bunlar dışında laser tedavi uygulanır. FDA tarafında saç dökülmesinde etkileri onaylanan laser uygulamaları, ışık terapisi sayesinde saç hücrelerini aktif eder. Bu terapinin amaçlarından biri, yeni saç oluşumunu aktif etmek ve saçın tepki süresini hızlandırmak.

Bir diğer yöntem olan mikro dermal terapi yöntemi ise saçlı deride cilt yenileme yöntemi olarak uygulanır. Bu yöntem üzerinde çok sayıda kılcal iğneler bulunan bir derma roller ile cildin yüzeysel olarak hasarlanması sağlanır. Vücut metabolizması ise bu esnada saçlı derideki hasarı iyileştirmek için kendiliğinden büyüme faktörleri salgılanmasını artırır. Saç kökü ve folikül çevresinde fazlaca üretilen kolajen, elastinfibriller ve hyalüronik asit sayesinde saç kökleri güçlenir. Dermaroller, deri üstünde mikro kanallar açarak saç köklerinin daha fazla losyon emmesini ve böylece saçın hızlı gelişmesini sağlar."

Haberin Devamı