Yaşam Kekilli'nin 'Yabancı'sına büyük ödül

Kekilli'nin 'Yabancı'sına büyük ödül

Paylaş
Kekilli'nin 'Yabancı'sına büyük ödül

Sibel Kekilli'nin başrolde oynadığı "Yabancı" (Die Fremde) Belçika'da düzenlenen 37. Gent Uluslararası Film Festivali'nde büyük ödülün sahibi oldu

Festival komitesinden yapılan açıklamada, 6 kişilik festival jürisinin bu yıl Büyük Ödül’ün Yabancı’ya verilmesini kararlaştırdığı belirtildi.

Dünyanın en önemli bağımsız film festivallerinden Tribeca’da da bu yıl "en iyi film" ödülünü alan "Yabancı", aynı festivalde Kekilli’ye de "en iyi kadın oyuncu" ödülü kazandırmıştı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Almanya’da yaşayan Türk asıllı yönetmen Züli Aladağ’ın Avusturyalı eşi Feo Aladağ’ın yaptığı "Yabancı", Avrupa Parlamentosu’nun (AP) "Lux" ödülü için belirlenen 3 finalist arasına girmeyi de başardı.

AP üyelerinin oylarıyla seçilecek 2010 "Lux" ödülünü kazanan film, 24 Kasım’da Strasbourg’da açıklanacak. Oyuncuları arasında Kekilli’yle birlikte Derya Alabora, Nizam Schiller ve Settar Tanrıöğen’ın bulunduğu "Yabancı", bir namus cinayetini konu alıyor.

Evlenerek Almanya’dan ayrılıp İstanbul’a yerleşen Umay, aile içi şiddetten kaçarak, Berlin’de yaşayan anne babasının yanına sığınır. Ancak ailesi, "namuslarını lekelediği" gerekçesiyle genç kadını dışlar. Umay’ın kendi hayatını yaşama kararı ise bir anlamda ölüm fermanını imzalaması anlamına gelir.

Haberin Devamı