Cem Kerpiççiler Kedi girdi büyü bozuldu!
HABERİ PAYLAŞ

Kedi girdi büyü bozuldu!

Haberin Devamı

Eksikleri arayan olmadı

Uzun yıllar sonra kronik gol sorununu çözen Mamadou Niang, sağ kanatta rakipleri darmadağın eden Issıar Dia ve savunmanın olmazsa olmazı Diego Lugano olmadan çıkmıştı sahaya Fenerbahçe. Rakipse geçen yılın şampiyonu, bu yılın lideri ve namağlup takımı Bursa’ydı.

Baron’u görünce sıkıntı bastı
Asıl beri korkutan Aykut Kocaman’ın sahaya Christian Baroni’yi sürmesiydi. Takımın öncelikle Bursaspor’u durdurmaya çalışacağını düşününce keyfim kaçtı. Fakat ilk dakikadan itibaren önde basan ve rakibi hataya zorlayarak gol arayan bir anlayışı sahada görünce rahatladım.

Bursa Şen’lenemedi
Volkan Şen’le girdiği verkaçın ardından çektiği şutla yüreğimi ağzıma getiren Sercan Yıldırım her iki takımın galibiyetten başka bir sonuçtan mutlu olmayacağını ortaya koyuyordu.

Bir Semih Şentürk klasiği
17. dakikada sahanın yıldızı Emre Belözoğlu’nun yaptığı ortaya Alex De Souza yarım voleyi yapıştırdı. Kaleciden dönen topu tamamlayan Semih Şentürk her zamanki gibi fırsatçılığını konuşturdu.

İyi ki varsın Emre Belözoğlu
Sahanın her yerinde Emre Belözoğlu vardı. Müthiş bir futbol resitali sunan Emre Belözoğlu bir an olsun yerinde durmadı. Aldığı topları adrese teslim edip, Bursa ataklarını Fenerbahçe ceza sahasına sokmayan bir füze kalkanına benziyordu.

Kedi girdi büyü bozuldu
Dakikalar 17’yi gösterdiğinde sahada şeref turu atan kediyi görünce bir şeylerin iyi gitmeyeceğini düşünmeye başladım. Kara kedi değildi ama ben yine de her zamanki gibi "İyi şeyler kısa süre sonra mutlaka kötü gider" şarkısını söylemeye başlamıştım.

5 derste defans nasıl toplanır?
Mehmet Topuz’un “Sahada yalnız Emre Belözoğlu yok ben de varım” dercesine performansını ikiye katlamasına ne yazık ki sol kanatta Miroslav Stoch eşlik edemedi.
Bursaspor’un tehlikeli akınlarında kalesinde devleşen Volkan Demirel, Joseph Yobo’yla birlikte “Beş derste defans nasıl toplanır?” adlı cep kitabını hazırlıyordu. Serseri mayın Fabio Bilica’nın Bursa’da Aykut Kocaman’ın gözüne girmek için müthiş bir top oynadığını da görmezden gelmemek gerek elbette.

Marksist Ergic hatırlattı kendini
Kedi yüzünden mi bilinmez ama golün ardından orta saha hakimiyetini eline geçiren Bursaspor’un tehlikeli ataklarına rağmen Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 51. dakikada korner atışında dünyada unutturulmaya çalışılan Marksizm’in Türkiye’de Bursa temsilciliğini yapan İvan Ergic sahneye çıktı. Kendisini unutanlara sağlam bir ders verip dünya halklarına selam çakmayı unutmadı.

Semih Şentürk kopyasını kaçırdı
Beraberliğin ardından üst üste ataklarla gole yaklaşan Bursaspor Sercan Yıldırım’a takılıyordu. Sercan Yıldırım’dan gol vuruşlarını geliştirmeden Premier Lig hayali kurmamasını özenle rica ediyorum. 65. dakikada Ivan Ergic’in attığı golün birebir kopyasını Semih Şentürk’ten izleyecektik. Kaleye daha yakın mesafede olup tek hamle yerine çift hareketle ağları havalandırmak isteyince tabela değişmedi.

Ya galibiyet ya galibiyet
Ertuğrul Sağlam da Aykut Kocaman da galibiyet için son ana kadar takımlarına hücum emri verdi. Fenerbahçe kalesinde Sercan Yıldırım zor bulduğu pozisyonları kolay harcarken Fenerbahçe de özellikle Mehmet Topuz’la Bursalıların yüreklerini ağzına getirdi.

Bir puandan fazlasını kazandılar
Maç berabere bitse de kazanan takım Fenerbahçe’ydi. 3 önemli eksiğine rağmen son iki yıldır lige damgasını vuran Bursaspor deplasmanından bir puanla dönen Fenerbahçe ekip olma yolunda müthiş bir doksan dakikaya imza attı. Sistem oturdukça her şeyin çok daha iyi gideceğini ortaya koydu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder