Gündem Kaymakamın aracını yumrukladılar

Kaymakamın aracını yumrukladılar

Paylaş
Kaymakamın aracını yumrukladılar

Kahramanmaraş'ta Afşin Elbistan Santrali için kömür üretimi yapılan alanda meydana gelen göçükte kaybolan 9 kişinin yakınları kaymakamın aracını yumrukladı

Kahramanmaraş'ta Afşin Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan alanda meydana gelen göçükte kaybolan 9 kişiyi arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopter ve Ankara MTA'dan gelen 7 kişilik ekip ile Ankara, Adana, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır'dan gelen 100 kişilik teknik ekibin katılımıyla sürdürülen arama kurtarma çalışmalarını yakından izleyen kayıp yakınlarının umutlu ve tedirgin bekleyişi sürüyor.

Alanda bulunan kayıp kişilerin aileleri ve yakınları, arama kurtarma çalışmalarını izlemek için bölgeye girmek isteyince, özel güvenlik ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle karşılaştılar.

YAKINLARI UZAKTAN İZLEDİ

Engelleme nedeniyle aileler ile güvenlik güçleri arasında tartışma yaşandı. Daha sonra işletme yetkililerinin izniyle aileler göçük alanına yakın bir yere götürülerek arama kurtarma çalışmalarını uzaktan da olsa izleme imkanı buldular.

Göçük altında kalan Cuma Yıldırım'ın babası Yusuf Yıldırım, oğlunun sahada teknik eleman olarak çalıştığını belirtti. Çalışmaların ağır yürüdüğünü öne süren Yıldırım, çalışmanın hızlandırılmasını ve oğlunun bir an önce bulunmasını istediğini söyledi.

"İZİN VERİLİRSE KAZMA KÜREKLE ÇIKARTIRIM"

Kaybolan 9 kişiden biri olan Kemal Elmas'ın ağabeyi Hüseyin Elmas ise, müsaade edilmesi halinde kardeşini göçükten kazma kürekle çıkaracağını ifade etti.

Bu arada Afşin Kaymakamı Faik Arıcan'ın aracının önünü kesen kayıp yakınları, aracı yumrukladılar. Jandarma müdahale ederek gerginliği önlemeye çalışıyor.