Gündem Kaybolan köpeğini facebook'ta arıyor

Kaybolan köpeğini facebook'ta arıyor

Paylaş
Kaybolan köpeğini facebook'ta arıyor

Sivas'ta 3 yaşındaki 'Tosun' adlı kangal köpeği kaybolan Orhan Yalçınkaya, sosyal paylaşım sitesi 'Facebook'ta köpeğin fotoğraflarını yayınlayarak bulunması için arkadaşlarından yardım istedi

Kangal köpeği yetiştiriciliği yapan Sivas Kangal Köpekleri Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Yalçınkaya’nın ’Tosun’ adlı köpeği, geçen pazar gecesi Kardeşler Mahallesi’ndeki yetiştirme çiftliğinden kayboldu. Hayvanın çalındığını düşünen ve bulabilmek için her yolu deneyen Yalçınkaya, son olarak sosyal paylaşım sitesi ’Facebook’ aracılığı ile de arkadaşlarına mesaj göndererek yardım istedi.

Haberin Devamı

Köpeğin çeşitli fotoğraflarını da sitede yayınlayan Yalçınkaya, köpeğini görenlerin kendisine bilgi vermesi halinde Türkiye’nin neresinde olurlarsa olsun gidip alacağını ifade etti. Orhan Yalçınkaya, 6 yıldır profesyonel olarak kangal köpeği yetiştiriciliği yaptığını söyledi. Yalçınkaya, "Çiftliğimizden pazar gecesi köpeğimiz kayboldu.

Zincirle bağlıydı, kendiliğinden gitmeyeceği için çalındığını düşünüyoruz. Bu köpek 2007 yılında Köpek Irkları Federasyonu tarafından yapılan ırk yarışmasında Türkiye 3’üncüsü olmuştu. Yaptığımız araştırmada birkaç gün içinde kentte başka kişilere ait 2 köpeğin daha kaybolduğunu öğrendik. Bu da çalınma ihtimalini güçlendiriyor.

Bundan 2 yıl önce de buna benzer hırsızlık olayları yaşanmıştı. Yine aynı olaylarla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Kaliteli safkan köpeklerin çalınması konusunda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz" dedi. Yalçınkaya, köpeğinin baş damızlığının oğlu olduğunu dile getirdi. Yalçınkaya, "Tosun’a 15- 20 bin lira verseler dahi satmazdım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA)