Gündem Kaybettiği kimliği başına dert oldu

Kaybettiği kimliği başına dert oldu

Paylaş
Kaybettiği kimliği başına dert oldu

İstanbul'da 2005 yılında kaybettiği kimliği kullanılarak iş yeri kiralanan, bankadan kredi çekilen ve alışveriş yapılan inşaat işçisi, 24 bin TL borçlandırıldığını iddia etti

Gölcük ilçesi Şehitler Mahallesi’nde yaşayan 31 yaşındaki Kadem Serindere, 2005 yılında çalışmaya gittiği İstanbul Taksim’de nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve kredi kartlarının içinde bulunduğu cüzdanını çaldırdığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Olayın ardından hemen kredi kartlarını iptal ettirdiğini ifade eden Kadem, daha sonra Taksim Polis Merkezi’ne gidererek cüzdanın çalındığını bildirdiğini ve tutanak tutturduğunu ifade etti.

Bir süre sonra Kocaeli’ye geri dönünce sürücü belgesi ve kimliğini yeniden çıkarttığını dile getiren Serindere, daha sonra gelişen olayları şöyle anlattı: "Ancak Gölcük’teki evime 5 gün önce gelen bir avukat, İstanbul’da bin TL’ye bir iş yeri kiraladığımı ve 10 aydır kirasını vermediğimi söyleyerek benden parayı en kısa zamanda ödememi istedi. Bunu duyunca şoke oldum. Yaptığımız araştırmada benim 5 yıl önce çaldırdığım kimliğim kullanılarak kontrat yapılmış ve açılan iş yerinde pazarlanmak üzere 10 bin TL’lik giysi alınmış. Ayrıca 2 farklı bankadan 2 kez kredi çekilmiş. Tüm bunlar benim kaybettiğim kimlik bilgilerim kullanılarak yapılmış. Toplam borç ise 24 bin TL civarında."

Haberin Devamı

Kadem Serindere, olayın ortaya çıkmasının ardından 2005 yılında emniyetten kendisine verilen tutanakla savcılığa giderek kimliğini kullanan kişi ya da kişiler hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.

Hakkında birkaç tane de haciz işlemi başlatıldığını dile getiren Serindere, "Bununla ilgili de yasal yollara başvurdum. İnşallah suçlular bir an önce yakalanır. Hayatım altüst oldu. Ben inşaatlarda çalışıyorum. Zaten 24 bin TL’yi ödemem imkansız" diye konuştu.