İnci Soydan Kayak yaparken cildiniz bozulmasın!
HABERİ PAYLAŞ

Kayak yaparken cildiniz bozulmasın!

Haberin Devamı

Karlarla kaplanmış bembeyaz tepeler, parlak ışıl ışıl mavi bir gökyüzüyle buluştuğunda ne kadar keyifli, ne kadar da huzur verici oluyor. Bu huzur veren ortama bir de kaymak için gittiyseniz ve hava güneşliyse ne mutlu size. Tüm gün kaymak, arada dinlenip bir şeyler yiyip içmek… Çok keyifli, çok dinlendirici.

Ancak, her güzel şey gibi bu keyfin de bir sonu var. Önemli bu olan bu keyfi, keyifli bitirmeniz. Deniz tatiline giderken, sağlıklı bronzlaşmak için birçok önlem alırız. Ama söz konusu kış tatili olduğunda buna çok az kişi dikkat eder. Oysa ki, karda güneşin yansıması çok daha fazladır. Cilt çabucak bronzlaşır. Üstelik rüzgar, soğuk ve güneş cildin neminin kaybolmasına sebep olur, ciltte kuruluk başlar.

Yaza oranla, güneş daha fazla yakıcı ve zarar vericidir. Kar güneşinde, cildinizde kolaylıkla lekelenmeler oluşabilir, nem kaybından cildiniz olduğundan daha yorgun gözükür.

Kayak yaparken cildiniz bozulmasın

Bu zararı minimuma indirmek için, evde cildinizi güçlendirecek bir maske hazırlayabilirsiniz:

1 yemek kaşığı labne peyniri, 1 çay kaşığı nişasta, ½ çay kaşığı toz kına. Tüm malzeme iyice karıştırıp, göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün. 10 dakika ciltte beklettikten sonra yıkayıp, günlük kremlerinizi sürün.

KAYAK TATİLİ SONRASI NEMİNİ KAYBEDEN CİLDİNİZ İÇİN DE AŞAĞIDAKİ MASKEYİ UYGULAYABİLİRSİNİZ.

2 tane yumuşak hurma, 1 kahve fincanı süt kreması, 1 tatlı kaşığı nişasta. Tüm bu malzemeleri mutfak robotunda iyice karıştırın. Daha sonra temiz cilde, göz çevresi hariç sürün. 10-15 dakika cildinizde beklettikten sonra, ılık suyla yüzünüzü temizleyin. Daha sonra günlük kremlerinizle masaj yapın.
Bu maskeyi hem kayak öncesi hem de kayak sonrası uygulayabilirsiniz. Cildinizin nem kaybını engeller.
Her iki maske de cildinizin kayak tatilinizden önce ve sonra cildinizin direncini arttıracaktır. Ama yine de güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Güzel ve keyifli bir tatil dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder