Gündem Kaya mezarda ölümü bekliyor

Kaya mezarda ölümü bekliyor

Paylaş
Kaya mezarda ölümü bekliyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi´nde 1.5 yıldır tarihi kaya mezarda yaşayan kanser hastası 63 yaşındaki Sabri Ertürk, yaşam savaşı veriyor

Fethiye'ye 6 yıl önce Ankara'dan gelip yerleşen ve inşaat işiyle uğraştıktan sonra maddi sıkıntı çeken kanser hastası Sabri Ertürk tarihi Likya mezarında yaşam savaşı veriyor.

Fethiye'nin kent merkezinde Kaya Caddesi üzerindeki kaya mezarında 1.5 yıldır yaşayan Ertürk'e geçen Temmuz ayında Antalya'da mide kanseri teşhisi konuldu.

Kaya mezarına serdiği döşek üzerinde yatan, mide kanseri olduğu için sadece sulu gıdalarla beslenebilen Ertürk, gününün tamamını yatarak kaya mezarındaki evinde geçiriyor.

Fethiye'deki yetkililerin kaya mezarda yaşadığını bildiğini söyleyen Sabri Ertürk, "Fethiye'de hastalığıma teşhis koyamadılar. Aldığım yeşil kartla Antalya'ya gittim. Antalya'da mide kanseri teşhisini koydular.

Doktorlar ameliyattan çıkamayacağım kanaatine vardıkları için beni 12 gün yatırdıktan sonra taburcu ettiler. Sonra tekrar bu kaya mezarında yaşamaya başladım. Burada yattığımdan belediye başkanının, emniyetin, savcının, jandarmanın hepsinin haberi var.

Böyle bir duruma gelmiş vatandaşa yardım etmeleri onların görevi" diye konuştu. 4 çocuk sahibi Sabri Ertürk, ailesiyle 20 yıldır görüşmediğini söyledi.

Sezer ŞAHİNDAŞ/Muğla (DHA)