Aytül Farquharson Kavga eden çiftin seks hayatı daha iyi!
HABERİ PAYLAŞ

Kavga eden çiftin seks hayatı daha iyi!

(Bu yazı 17.10.2010 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır)

Hani bazı çiftler vardır ya; “Biz hiç kavga etmeyiz, sakin bir ilişkimiz vardır” diyen... İşte onlar bunu son derece olumlu bir şeymiş gibi söylese de; yatak odası için aynı şekilde olumlu sonuçlar doğurmuyor bu durum anlaşılan. Çünkü kavga eden çiftlerin cinsel yaşantısı etmeyenlere göre çok daha tatmin ediciymiş. Şimdi kavga deyince sakın saç saça baş başa gibi bir imaj doğmasın kafanızda. Kavganın ne şekilde yapıldığı önemli olan. Psikolog Prof. Mavis Hetherington’a göre tartışma stili sadece evliliklerin kaderini belirlemekle kalmıyor; cinsel yaşantıda maksimum tatmini de sağlıyor. Prof. Hetherington tutkulu ilişkilerde kavganın aradaki fiziksel ve cinsel çekimi kuvvetlendirdiğini söylüyor.
Efsanevi yıldızlar Elizabeth Taylor ve Richard Burton’ın evliliğini düşünecek olursak, Hetherington’a hak vermemek mümkün değil. Taylor ve Burton çifti birbirine dayanılmaz bir tutkuyla aşıkken sürekli kedi köpek gibi didişmeyi de ihmal etmezlermiş. O nedenle de olsa gerek birbrilerine olan cinsel tutkuları hiçbir zaman sona ermemiş!
Peki kavga ederken nasıl etmeli? Bu kavgalarda potansiyel dezavantaj, kullanılan kırıcı sözler. Hiç kavga etmeyiz diye övünen çiftler, ilgisiz olarak tanımlanıyor. Bu tip çiftler kavga etmiyorlar ama pek fazla ortak zevk ve ilgileri de yok. Arkadaş olarak yaşayıp gideceklerini düşünüyorlar. Evlilik terapisti Andrew G. Marshall “Sürekli aynı fikirde olan çiftler kibar fakat sıkıcı bir cinsel hayata sahip oluyorlar genellikle” diyor. İşte bu, çok kavga eden ve birbirini kıranlar ile hiç kavga etmeden kardeş kardeş yaşayan çiflerin tam ortasında, kavganın nasıl edilmesi gerektiğini bilen akıllı çiftler var. Onların ödülü, maksimum cinsel tatmin yaşamak oluyor üstelik!
Esasen tartışmak veya kavga etmek, partnerinizle hiç kimseyle olamayacağınız kadar yakınlaşmanıza neden oluyor. Bunun farkında olan çiftler farklı düşünmeyi, değişik konularda tartışmayı partnerleriyle yakınlaşmanın bir yolu olarak görüyor. Kavga ederken ve tartışırken önemli bir psikolojik durum oluşuyor. Karşımızdaki insanın bizden farklı fikirler ortaya atıp, onları savunması kısaca bizimle aynı fikirde olmaması, o kişiyi sahiplenme duygumuzu tehdit ediyor. Yani psikolojik olarak partnerimizin çantada keklik olmadığı hissine kapılıyoruz. Bu da uzmanlara göre cinsel çekimi körüklüyor...

Haberin Devamı

Daha iyi bir seks yaşantısı için:

Haberin Devamı

1- Konuşurken dinlemeyi ve sıranızı beklemeyi öğrenin. Eğer karşınızdakinin ne demek istediğini anlayamadıysanız, duyduğunuz cümleleri ona tekrar edin ki; kaçırdığınız herhangi bir şey varsa, o size yardımcı olabilsin.
2- Kişisel konulara odaklanıp tartışmak yerine, genel tartışma konularını destekleyin. Zaman içinde olumlu bir tartışma stili geliştireceksiniz bu şekilde. 3-Tartışmalarınızı kayıt edin ve tekrar dinleyin. Hangi tartışmalar sonunda felakete dönüşüyor, hangileri olumlu bitiyor? Neden?
4-Haklı çıkmanın hiçbir önemi olmadığını sık sık kendinize hatırlatın. Partnerinize “İlginç bir bakış açısı seninki aslında” gibi yorumlarla iltifat edin. 5-Tartışırken mutlaka sevecen bir şekilde basit dokunuşlarda bulunmayı ihmal etmeyin. Sırt sıvazlama, küçük bir öpücük, el tutma gibi... Bu yaptığınız, cinsel çekimi harekete geçirip, tartışma sonrasında tekrar yakınlaşmanın başlamasına kapı açacaktır.
6-Seninle aynı fikirde değilim demekten çekinmeyin. Risk alın. İlişkilerde farklı olmak potansiyel stimülasyon demektir. Sürekli aynı fikirde olan çiftlerin kibar fakat sıkıcı bir cinsel hayatı olduğunu unutmayın.
7-Tartışmalarda sorun çözmeyi hedef olarak belirleyin. Tartışmaların orijinal fikirler ortaya atmak için olduğunu unutmayın. Ve siz orijinal fikir belirtme hakkına sahipseniz, karşınızdakinin de aynı hakka sahip olduğunu hatırlayın, ve bunun sizin için yeni bakış açılarına açılan bir fırsat olduğunu düşünün. 8-İçkiliyseniz tartışmaktan kesinlikle kaçının.
9-Hassas noktalarına saldırmayın ve kesinlikle çirkin laf kullanmayın.
10-Esprinin tartışmalardaki olumlu gücünü hiçbir zaman unutmayın. Tartışma doğası gereği fazlasıyla ciddi bir iş; o nedenle her zaman espriyle yumuşatma metodunu kullanın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder