Beden Sağlığı Katarakt cerrahisinde akıllı mercek dönemi

Katarakt cerrahisinde akıllı mercek dönemi

Paylaş
Katarakt cerrahisinde akıllı mercek dönemi

Halk dilinde 'perde' veya 'aksu' da denilen katarakttan akıllı mercekler sayesinde 10 dakika gibi kısa bir sürede kurtulmak mümkün

Özel Mirkelam Göz Tıp Merkezi Başhekimi Hüseyin Mirkelam, kataraktın genellikle yaşlılıkla kendini gösterdiğini ancak bazen yeni doğan bebeklerde dahi görülebildiğini vurguladı. Yakın ve uzak görmede azalma, ışığa hassasiyet, çift görme, gece görüşünde bozulma, renklerde soluklaşma ile belirti veren kataraktın ilaç ya da gözlük ile tedavi edilemeyeceğini söyleyen Mirkelam, kataraktın tek tedavisinin cerrahi yöntem olduğunu dile getirdi.

Katarakt operasyonunun başarı oranının çok yüksek olduğunu ve katarakttan operasyonla 10 dakika gibi kısa bir sürede tamamen kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Dr. Mirkelam, göz içi merceklerde gelinen aşamanın oldukça etkileyici olduğuna dikkat çekti. Katarakt cerrahisinde kullanılan göz içi akıllı mercekler sayesinde katarakt hastalarının kaliteli bir görüşe sahip olduğunu dile getiren Hüseyin Mirkelam, şu bilgileri verdi:

KALİTELİ MERCEK SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

"Ameliyatta saydamlığını yitirmiş mercek alınarak bunun yerine yerleştirilen akıllı merceklerle hastanın ömür boyu kaliteli ve berrak görüşe kavuşmasını sağlıyoruz. Kaliteli mercek ve malzeme seçimi, katarakt ameliyatının başarısını ve ameliyat sonrası hastanın konforunu artırıyor. Modern cerrahi teknikler ile gözlerdeki dokuların zarar görmesi engellenerek yapılan operasyonun ardından kişi uzak-orta-yakın mesafe ve ara mesafeleri gözlükten bağımsız görme imkanına kavuşuyor. En son teknolojiyle üretilen merceklerle, yüksek renk algılama ve kontrast hassasiyetiyle kaliteli gece görüşüne de sahip olunuyor. Kesintisiz sürekli görüş imkanı sunan üç odaklı bu merceklerle 80 yaşındaki bir hasta 18 yaşındaki bir gencin göz kalitesine kavuşuyor. Başkaları tarafından fark edilmesi olanaksız olan bu mercekler zamanla doğal göz yerine geçerek kişinin yaşamı boyunca gözün içinde varlığını sürdürüyor."



Haberin Devamı