Dünya Katar ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanıdı

Katar ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanıdı

Paylaş
Katar ülkeyi terk etmeleri için 48 saat süre tanıdı

Katar, ülkedeki Yemen Büyükelçiliği çalışanlarına ülkeden ayrılması için 48 saat süre tanıdı

Katarlı bir yetkili konuya ilişkin, "Katar yönetimi, Yemen misyonuna iki gün içinde ülkeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi" açıklamasını yaptı. Ancak Katar ve Yemen’deki bakanlıklar tarafından konuya ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?


Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Mısır ve Yemen, teröre destek verdiği iddiasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti.

Katar'a karşı diplomatik ablukaya daha sonra Maldivler, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya'daki Tobruk hükümeti, Moritanya ve Komor Adaları da katılmıştı.

Ürdün de Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.

KATAR TEZKERESİ MECLİS'TE KABUL EDİLMİŞTİ


Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti arasında Katar topraklarında Türk Kuvvetleri'nin konuşlandırılmasına ilişkin uygulama anlaşması ile anlaşmanın tadili hakkında protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti.

(İHA)


Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn'den ortak Katar açıklaması

Haberin Devamı