Ekonomi Katar'daki dev emlak fuarı başladı

Katar'daki dev emlak fuarı başladı

Paylaş
Katar'daki dev emlak fuarı başladı

Önemli emlak fuarlarından biri olan Expo Turkey by Qatar, Katar’ın başkenti Doha’da başladı.

Fuara Türkiye’den 150 şirket katıldı. Fuarı gerçekleştiren Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, “Hedefimiz Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik işbirliğini daha da geliştirecek yeni ve uluslararası bir platform oluşturmak” dedi.

Haftada 500 milyon dolarlık yatırım

Katar’ın güçlü ekonomik yapısıyla dinamik bir ülke olduğunu da vurgulayan Hakan Kurt, “Katar, kişi başına düşen milli gelir açısından dünyanın en zengin ülkesi. Ülkede 170 milyar dolarlık alt yapı ve üst yapımı yatırım planı yürütülüyor. Katar Finans Bakanlığı bu doğrultuda haftada 500 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Şu an bu yatırım planlamasında Türk şirketleri, 7.5 milyar dolarlık bir iş hacmine sahip. 2022’ye kadar bu rakamın 15-20 milyar dolarlara ulaşmasının mümkün olabileceğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Türkiye iş dünyasını Katar’da görmekten mutlu olduklarını söyleyen Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Ahmed Towar Al Kuwari ise, “Katar yatırım platformunda Türkiye iş dünyası temsilcilerini daha güçlü bir şekilde görmek istiyoruz. Bu doğrultuda her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

‘Türk Kültür Şehri’ kuruldu

Qatar National Convention Center’da yapılan fuar kapsamında, ayrıca 20 bin metrekarelik fuar alanı içinde Türk Kültür Şehri de kuruldu. Fuar süresince düzenlenen ‘Türk Kültür Festivali’ kapsamında; şehrin çeşitli bölgelerinde folklor ve halk oyunları gösteriliyor. Fuar alanında geleneksel Türk el sanatları sergileniyor.

Haberin Devamı