Spor Kartal'dan 75 milyon dolarlık imza

Kartal'dan 75 milyon dolarlık imza

Paylaş
Kartal'dan 75 milyon dolarlık imza

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin bankalar konsorsiyumundan alacağı 75 milyon dolar tutarındaki kredinin imza töreni yapıldı

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Bank Pozitif’in üst yöneticisi Hasan Akçakayalıoğlu, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu ve mali işlerden ve sponsorluklardan sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu katıldı. 75 milyon dolarlık kredinin ilk 1 yılı ana para ödemesiz, 6 yıl vadeli olduğu açıklandı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada, amaçlarının yeniden borçlanmak değil, mevcut borçlarını uzun vadeye bölüp, maliyeti yüksek borçlarını kapatmak olduğunu söyledi.

Bu anlaşmanın geri dönüşünün Fulya’nın kiralarının temliği olduğunu anlatan Demirören, "Ben Beşiktaş’ın büyüklüğüne güvenen 3 bankanın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu borçlar, mevcut pahalı borçlarımızın kapanmasıdır" dedi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise 3 banka olarak Beşiktaş Kulübü’ne, mali yapısını daha güçlü hale getireceği ve mevcut borçlanmalarını daha uzun vadelerde, daha uygun maliyetlerle karşılayacağı kredi imkanı yarattıklarını belirterek, "Kredimizin tutarı 75 milyon dolardır.

Denizbank ve Şekerbank’ın katkıları 30’ar milyon dolar, Bank Pozitif’in katkısı ise 15 milyon dolardır. Beşiktaş kulübümüze hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından imzalar atılırken, Yıldırım Demirören bankaların yöneticilerine birer Beşiktaş forması hediye etti. Demirören, formaları hediye ederken, "3 formaya 75 milyon dolar aldık" diye espri yaptı.

Daha sonra banka yöneticileri Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’e 75 milyon dolarlık temsili bir çek verdi. Katılımcılar, son olarak tesislerde bulunan kartal heykelinin önünde basın mensuplarına birlikte poz verdi.

Öte yandan Demirören, toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken önünde duran su bardağını kazayla kırdı. Görevliler, hemen masayı sildi ve toplantı devam etti.

Haberin Devamı