Spor Kartal, Ankara'da uçmayı seviyor

Kartal, Ankara'da uçmayı seviyor

Paylaş
Kartal, Ankara'da uçmayı seviyor

Pazar günü deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak Beşiktaş, son yıllarda başkent deplasmanında başarılı sonuçlar alıyor

Siyah-beyazlılar, Ankara takımlarıyla son 10 sezonda deplasmanda yaptığı toplam 26 lig maçında 18 galibiyet alırken, 7 kez berabere kaldı, sadece 1 kez kaybetti.

Beşiktaş, bu süre içindeki maçlarda başkent takımlarının filelerini toplam 48 kez havalandırırken, kalesinde ise 21 gol gördü. Ankara’daki son 26 lig maçından 21’inde rakip fileleri en az 1 kez havalandıran siyah-beyazlılar, sadece 5 karşılaşmada gol yollarında suskun kaldı.

SON YENİLGİYİ 2005’TE ALDI

Beşiktaş, deplasmanda Ankara takımlarına karşı ligdeki son yenilgisini 25 Eylül 2005 tarihinde Ankaraspor’a 2-0 kaybederek aldı. Bu tarihten sonra başkent takımlarıyla rakip sahada 15 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, bunlardan 11’ini kazandı, 4’ünde berabere kaldı.

Beşiktaş, son 10 sezonda Ankara’da yaptığı lig maçlarında Ankaragücü’nü 7 kez yenip, 2 kez berabere kalırken, Gençlerbirliği’ne karşı 7 kez galip geldi, 3 kez de eşitliği bozamadı.

Ankaraspor’la başkentte yaptığı 5 lig maçından 2’sini kazanan, 2’sinde berabere kalan siyah-beyazlılar, 1 kez yenilirken, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Hacettepe ile yaptığı birer maçı da kazanmasını bildi. Siyah-beyazlı ekip, bu sezon Ankara’daki maçta Gençlerbirliği’ni 2-0 yendi.

Haberin Devamı