Tamer Heper Karşımızda bir canlı var
HABERİ PAYLAŞ

Karşımızda bir canlı var

Haberin Devamı

“Erzincan’da yavru kediye işkence görüntüleriyle kan donduran er Taner H. gözaltına alındı. İhbar üzerine harekete geçen polisin yakaladığı ve yapılan kontrolde 221 promil alkollü olduğu belirlenen Taner H. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.”

Bu iki gün önce basına yansıyan haber. Bu haberde iki tane kabul edilemez durum var. Birincisi; bu sırada askerliğini yapmakta olan kişinin asker kimliği bu safhada önemli değil, insan olması yeterli. Bir insan böyle olamaz.

TOPLUM İÇİN TEHLİKELİ

Bir yavru kediye böyle davranan biri, hiç tereddüdünüz olmasın ki ilk fırsatta karşısındaki insana da öyle davranacaktır. İnsanlara şimdilik böyle davranamamasının tek nedeni yasalardan çekinmesidir. Karşısındaki insana böyle davrandığında cezalandırılacağını bildiği için canlılara karşı nefretini şimdilik içinde saklıyordur ama bulduğu ilk fırsatta bu nefretini kusacaktır. Bu nedenle toplam için tehlike arzetmekte olup, bunun engellenmesi için hayvanlara karşı da bu tür davranışlar artık ceza kapsamına alınmalıdır.

TEDAVİYE MUHTAÇ

İkinci husus askerliğinin gözönüne alındığı durumdur ki bir asker birliğine (ordu evi de olsa birliliğinin bir bölümüdür) 221 promil alkollü olarak gelebilmesidir. Askerlikte disiplinin önemi en kısa süre askerlik yapanlar tarafından dahi çok iyi bilinmektedir. Birliğine bu derece alkollü gelmesi büyük cesarettir ve yine bu kişinin topluma ve disipline karşı isyanıdır. Yani toplumun korunması amacıyla bu noktadan da tedaviye muhtaçtır.

Olayı gözyaşları ile izleyen veya birbirine anlatan birçok kişiye rastladım, toplumda artık sadece insana değil, canlıya karşı saygı uyandıracak yasalara ihtiyaç vardır. Bu olayla ihtiyaç ispat olunmuştur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder