Gündem Karısını nasıl öldürdüğünü anlattı

Karısını nasıl öldürdüğünü anlattı

Paylaş
Karısını nasıl öldürdüğünü anlattı

Ayşe Paşalı adlı kadın, boşandığı kocası tarafından 26 santimlik bir bıçakla öldürülmüştü... Ölüm tehditlerine rağmen devletin ona koruma vermemesi büyük tepki çekmişti

Ayşe Paşalı’nın katil zanlısı olarak yargılanan boşandığı eşi İstikbal Yetkin, Paşalı’nın çocuklarını kendisine göstermediğini iddia ederek, "(Cinayet günü) çocukları 3 aydır görmediğimi söyledim. Bunun benim sorunum olduğunu söyledi, hakaret etti. Daha sonra kendimi kaybetmişim zaten. Onu bıçakladım. 4-5 darbe vurduğumu hatırlıyorum" dedi.

>>> 26 SANTİMLİK BIÇAKLA ÖLDÜRMÜŞTÜ

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık İstikbal Yetkin ve avukatı, maktul Ayşe Paşalı’nın babası Hüseyin, annesi Zeliha ve kardeşi Ahmet Paşalı ile avukatları, davaya müdahil olmak isteyen CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Ankara Barosu Kadın Hakları Kurulu, Kadın Dayanışma Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu temsilcileri ile bazı baroların görevlendirdiği avukatlar katıldı.

CHP İzmir Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Ahmet Ersin ve CHP Parti Meclisi Üyesi Önay Alpago da duruşmayı izledi.

İlk celse avukatı hazır olmadığı için savunmasını yapamayan sanık Yetkin, bu celse savunmasını yaptı.



Yetkin, Ayşe Paşalı ile 1988’de evlendiklerini, üç çocuk sahibi olduklarını söyledi ve uzun süre mutlu yaşadıklarını savundu.

Paşalı’nın, 2-3 yıl önce evde çok bunaldığını söyleyerek, işe girmek istediğini, bunun üzerine bir avukatın yanında çalışmaya başladığını anlatan Yetkin, eşiyle sabah evden beraber çıkıp akşam beraber döndüklerini ifade etti.

Paşalı’nın, bir akrabasının düğünü için İstanbul’a gitmek istediğini, kendisinin de "gidebilirsin" dediğini kaydeden Yetkin, annesiyle İstanbul’a giden küçük kızının kendisine telefon açarak, "Baba, seni üzecek bir şey söyleyeceğim. Annem dayısının oğluyla dans etti" dediğini söyledi.

Paşalı’ya "neden böyle bir şey yaptığını sorduğunu" anlatan Yetkin, sonrasında sinirlenerek eşini dövdüğünü söyledi. Kayınbiraderinin bunun üzerine evine gelerek kendisini yere yatırdığını, ancak vurmadığını anlatan Yetkin, karakolluk olduklarını, eve döndüklerinde eşinden özür dilediğini, hatasını anladığını dile getirdi.

"Avukat yanında çalışırken, bir maaşını dayısının oğluna göndermiş. Evdeki bilgisayarı da göndermek istiyordu. Onlar hep gözümün önüne geldi" diyen Yetkin, sonra Paşalı ile barıştıklarını, ancak aradan uzun süre geçtikten sonra hakkında darp nedeniyle dava açıldığını anlattı.

Yetkin, özetle şunları kaydetti:

"Duruşmalara eşimle birlikte gidiyorduk. Bir gün duruşmaya yetişemeyeceğimi söyledim. Sonra bana telefon açtı. Benim mutlaka gelmem gerektiğini söyledi. Duruşmada hakime, ’Bu insanın cezalandırılmasını istiyorum’ dedi. Aramızda hiçbir problem olmadığı için bunu duyduğumda şok oldum. Adliye çıkışında neden böyle yaptığını sorduğumda, ’Ne olduğunu bilmiyorum’ dedi. Kayınbiraderime, baldızıma bunu anlattım, ’Benim yerimde olsanız ne yaparsınız?’ diye sordum. Baldızım da ’Önemli değil, hallolur’ cevabını verdi. Eşime harçlığı olup olmadığını sordum ve erkek kardeşine emanet ettim. Eşim onunla kalırken, ben çocuklarımla kalıyordum.

Beni bu arada ruhsatsız silahım nedeniyle şikayet etmiş. Eve gelen polislere silahı teslim ettim. O dönemde hakkımda konulan tedbir kararı nedeniyle 9 ay çocuklarımı göremedim. Eşim, boşanma davası da açtı. Boşanma davasının yanında silah bulundurmaktan da yargılanıyordum. İcra davaları da vardı. Her hafta adliyeye gidiyordum. Bana yaşama şansı hiç bırakmadı. ’Eşim yapmaz’ diyordum ama her şeyin altında imzası vardı."

CİNAYET GÜNÜ NE OLDU?

Yetkin, eşi boşanmak istediğinde "saygı gösterdiğini" ifade etti. Boşanma davasının kararına göre, çocuklarının iki haftada bir, ayrıca yazları 25 gün yanında kalması gerektiğini anlatan Yetkin, ancak Paşalı’nın kendisine çocuklarını göstermediğini iddia etti.

Yetkin, şöyle devam etti:

"3 ay çocuklarımı hiç göstermedi. Hatta kızım ABD’ye gitmiş bana oradan mesaj atarak, artık Türkiye’ye dönmeyeceğini yazdı. Bir gün eşimin evinin bulunduğu yere gittim. Çocuklarımı görmemi engellememesini istedim. O gün kızıma telefon açtım, annesinin elimi tuttuğunu anlattım ve ’Eve döner mi?’ diye sordum. Kızım, bana, ’Baba, öyle bir şey yok. Annem senden korktuğu için öyle yaptı’ dedi.

Küçük kızımı okula giderken görebilmek için evlerinin bulunduğu yere gittim. Ama, okul saatinde çıkmadı. Sonra eşim çıktı. Yağmur’u beklediğimi söyledim. ’Yağmur hasta, bugün okula gitmeyecek’ dedi. Eve gidip görme isteğimi geri çevirdi. ’İşe gitmem gerekiyor’ dedi. Çocukları 3 aydır görmediğimi söyledim. Bunun benim sorunum olduğunu söyledi, hakaret etti. Daha sonra kendimi kaybetmişim zaten. Onu bıçakladım. 4-5 darbe vurduğumu hatırlıyorum ama gazeteler 11 kere vurduğumu yazıyorlar."

-"3 TANE KIZIM VAR EFENDİM"-

Yetkin, mahkeme başkanının yanında hep bıçak taşıyıp taşımadığı sorusu üzerine, "Dubleks bir evde yalnız yaşıyorum. Garip garip sesler geliyor. Bıçağım hep yanımdaydı, hiç bırakmıyordum" dedi.

Neden ruhsatsız tabanca bulundurduğu sorusuna ise Yetkin, "3 tane kızım var efendim" karşılığını verdi.
Yetkin, bir başka soru üzerine, eşine telefon açarak tehdit etmediğini öne sürdü. Cinayet öncesinde eşinin "Artık peşimi bırak. Bir daha asla evlenmeyeceğim" dediğini bildiren Yetkin, Paşalı’nın, "anne ve babasına küfür ettiği" iddiasında bulundu.

2