Spor Karin Melis Mey finalde

Karin Melis Mey finalde

Paylaş
Karin Melis Mey finalde

Avrupa Atletizm Şampiyonası, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de başladı. Karin Melis Mey, kadınlar uzun atlamada finale kaldı

Helsinki Olimpiyat Stadyumu’nda 50 ülkeden bin 200’ü aşkın sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonanın sabah seansında ilk olarak bayanlar uzun atlamada milli atlet Karin Melis Mey yarıştı.

SEZONUN EN İYİ DERECESİ

İki seriden oluşan ve toplam 30 atletin mücadele ettiği elemelerde, 6.65’lik dereceyi geçen veya en iyi dereceyi elde eden 12 atlet finale yükseldi. Karin Melis Mey, ilk hakkında 6.66 metre atlamayı başararak direkt finale yükselirken, sezonun en iyi derecesini de elde etti.

Serisinde ve genel klasmanda ilk sırada yer alan Mey, bayanlar uzun atlama finallerinde yarın TSİ 17.25’de final mücadelesi verecek. Milli atlet ile aynı dereceyi elde eden Norveçli Margrethe, seride Mey ile birinciliği paylaşırken, Alman Sosthene Taroum Moguenara 6.62’lik atlayışıyla üçüncü sırada yer aldı.

100 METREDE NİMET KARAKUŞ FİNALDE

Bayanlar 100 metrede piste çıkan Nimet Karakuş, yarı finale yükseldi. Dört seriden oluşan elemelerde, serilerinde ilk 3 sırayı alan atletler ile en iyi 4 dereceyi elde edenler yarı finale çıktı.

11.48’lik derecesiyle serisini üçüncü sırada tamamlayarak elemeleri geçen Karakuş, bugün akşam seansında TSİ 20.05’de yarı finalde koşacak. Seride ilk sırayı 11.30 ile Ukraynalı Olesya Povn, ikinci sırayı ise 11.40 ile Alman Anne Cibis elde etti.

HÜSEYİN ATICI DA FİNALE YÜKSELDİ

Gülle atmada mücadele eden Türkiye rekortmeni Hüseyin Atıcı finale çıktı. İki seriden oluşan ve toplam 22 sporcunun yarıştığı gülle atma müsabakalarında, 20.30’luk dereceyi geçen veya en iyi 12 dereceyi elde eden atletler final hakkını elde etti.

İlk hakkında 17.96’lık derece elde eden Hüseyin Atıcı’nın ikinci atışı faul sayıldı. Üçüncü atışında 19.64 metreye atan milli sporcu, bu atışıyla serisinde 5. sırada yer alarak elemeleri geçmeyi başardı. Atıcı, 29 Haziran Cuma günü TSİ 21.20’de finalde yarışacak.

Bu seride Hollandalı Rutger Smith 20.55’lik atışıyla sezonun en iyi derecesini yaparak ilk sırada yer aldı. Alman Marco Schmidt’in 19.85’lik derecesiyle ikinci sırada yer aldığı seride, Hırvat Nedzad Mulabegoviç 19.79’luk atışıyla üçüncü sırayı elde etti.

Türk atletlerin sabah seansı, bayanlar yüksek atlamada Burcu Ayhan’ın, 400 metre engellide Tuncay Örs’ün, 100 metrede İzzet Safer’in, bayanlar 800 metrede Merve Aydın’ın, 400 metrede Mehmet Güzel, Yavuz Can ve Halit Kılıç’ın ve bayanlar 400 metre engellide Özge Akın, Sema Apak ve Elif Yıldırım’ın yarışlarıyla sona erecek.

Haberin Devamı