Siyaset 'Kardeşliğimiz için yatırımlar sürecek'
Paylaş
'Kardeşliğimiz için yatırımlar sürecek'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde, Fırat Nehri üzerinde yapılacak 610 metre uzunluğundaki asma köprünün temelini attı

Adıyaman ile Şanlıurfa arasındaki ulaşımı 60 kilometre kısaltacak olan köprünün temelini atan Bakan Yıldırım, "Köprüleri, yolları insanlarımız için yapıyoruz. Hiç kimsenin kardeşi kardeşe düşürmeye gücü yetmeyecek. İşte onun için yolları yapıyoruz. Şırnak’a, Hakkari’ye, Bingöl’e havaalanı gelecek. Siz istemeseniz de gelecek. Çünkü millet istiyor, vatandaş istiyor" dedi.

Uçakla Adıyaman’a giden Binali Yıldırım, Kahta ilçesinde Atatürk Barajı üzerinde yapılacak Nissibi Köprüsünün temel atma törenine katıldı. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar, belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşların katıldığı tören öncesi Bakan Yıldırım, gazetecilerin Suriye’nin Türk savaş uçağını vurmasına ilişkin sorusunu yanıtladı. Bakan Yıldırım, konuyla ilgili yoğun çalışma yapıldığına değinerek, "Bu konular ayaküstü konuşulmaz. Devletin en tepesinde bakanlıklar ve ilgili birimler, herkes teyakkuz durumundadır. Başbakanımız bütün liderlerle görüş alışverişinde bulunuyor. Gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Yarın Bakanlar Kurulu var. Başbakanımızı orada da konuyu ele alacak ve ardından konuyu kamuoyuyla paylaşacak" dedi.

610 metre uzunluğunda yapılacak olan Nissibi Köprüsü, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi ile Adıyaman’ın Kahta ilçesini birbirine bağlayacak ve yol 60 kilometre kısalmış olacak. Köprü sayesinde ulaşımda 1 saat zaman tasarrufunun sağlanacağını söyleyen Bakan Yıldırım, "Bu köprü ile Adıyaman’ı, Şanlıurfa ve Diyarbakır’a bağlıyoruz ve hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Yapılamaz denilen köprünün temelini atıyoruz ve böylece barajın iki yakasını birleştiriyoruz. Yatık kablolu köprü yapıyoruz. Ama öyle bir köprü yapıyoruz ki; Bu köprü Türkiye’de bir ilk olacak. Mühendisliğin son harikasını, 3’ncü boğaz köprüsünden önce burada, Nissibi’de gerçekleştiriyoruz. Bu köprüyle Doğu Anadolu’yu, Güneydoğu’ya daha da yaklaştırıyoruz. İki bölgeyi birbirine bağlıyoruz. Şırnak, Siirt, Hakkari, Batman ve Diyarbakır illerimiz bu köprü üzerinden Adıyaman’a, Gaziantep’e, Maraş’a, İskenderun Limanı’na kadar gidebilecek. Köprüyle bu güzergah 60 kilometre kısalıyor. Ulaşımda 1 saatten fazla zaman tasarrufu sağlanacak. Bu da Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır için daha büyük bir kazanç demektir. Ayrıca türküler yakılan zalim Fırat, bu köprünün tamamlanmasıyla artık can almayacak" diye konuştu.

"ÇEKEMEYENLER ŞANTİYELERE SALDIRIYOR"

Bakan Yıldırım, insanlara hizmet için hükümet olarak çalıştıklarını, bunu hazmedemeyenlerin şantiyelere saldırdığını anlatarak şöyle devam etti: "Biz hizmet yaptıkça, bu ülkenin kalkınmasını, büyümesini, çekemeyenler, terör örgütleriyle çileden çıkıyorlar. ’Hangi şantiyeyi basalım, hangi makineleri yakalım da bu hizmetler gelmesin’ diye ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz bu topraklara ’vatan’ dedik. Birbirimize ’Sen Kürtsün, sen Arapsın, sen Lazsın, sen Çerkezsin’ demedik. Zor günde omuz omuza verdik, beraber olduk. Sevinçte de beraber olduk. Bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin kardeşi kardeşe düşürmeye gücü yetmeyecek. İşte onun için yolları yapıyoruz. Şırnak’a havaalanı gelecek, Hakkari’ye havaalanı gelecek, Bingöl’e havaalanı gelecek. Siz istemeseniz de gelecek. Çünkü millet istiyor, vatandaş istiyor."

Bakan Yıldırım, iktidar olarak çalışmaları sadece Doğu ve Güneydoğu ile sınırlamadıklarını, Türkiye’nin her tarafında 3 bin 970 şantiyede yol yapım çalışmalarının devam etiğini kaydetti. Bakan Yıldırım, törenin ardından Adıyaman Valiliği ve üniversitesini ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.


Fadıl BİNZET-Haci BOZKURT/ADIYAMAN, (DHA)

Haberin Devamı