Spor Karatede hedef dünya şampiyonluğu

Karatede hedef dünya şampiyonluğu

Paylaş
Karatede hedef dünya şampiyonluğu

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, son dönemde büyük başarılar elde ettiklerinin belirterek, "Kasım ayında Bremen'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda ilk 5'e kalmayı başarırsak şampiyon olmayı hedefliyoruz" dedi.

Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir’in ev sahipliğinde düzenledikleri Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası’nın federasyon için 2015’te İstanbul’da yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası’nın bir provası olduğunu vurgulayarak, "Orası çok büyük bir şampiyona olacak. Orada her şeyi eksiksiz yapmamız gerekiyor. Organizasyon açısından bu şampiyona bizim için çok önemli" dedi.

Haberin Devamı

İzmir’deki şampiyonanın Türk takımları için başarılı geçtiğini dile getiren Delihasan, şunları kaydetti:

"Türk takımları, geçmişten beri üstün bir performans sergiliyorlar. İzmir’de iki kategori hariç hepsinde finale yükseldiler. Bunun için mutluyuz, gelecek adına önemli. Ümit ve genç kategorilerinde iyi neticeler aldık. Son yıllarda Avrupa şampiyonalarında hem gençlerde hem de büyüklerde çok büyük başarılar elde ediyoruz. Geçen yıl Avrupa genel klasmanında en çok madalyayı alarak birinci olduk. Bu yıl ise en çok madalyayı aldık ama 1 puan farkla birinciliği kaçırdık. İstikrarımız sürüyor. 2015’te evimizde de bu başarıyı elde etmek istiyoruz. Seyirci avantajı olacak, yurt dışında kazandığımız başarıları evimizde devam ettirmek istiyoruz."

Haberin Devamı

Asıl hedef Dünya Şampiyonası

Delihasan, asıl hedeflerinin 5-9 Kasım’da Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenecek "World Senior Championships" olduğunu belirterek, "Şu anda ona hazırlanıyoruz, seçmelerimizi tamamlayıp yaz sonunda çalışmalara başlayacağız" diye konuştu.

Delihasan, bu turnuvaya yaklaşık 22 sporcu ile katılmayı planladıklarına değinerek, "2 yıl önce Paris’teki Dünya Şampiyonası’nda genel klasmanda ev sahibi Fransa’nın ardından ikincilik elde etmiştik. Kasım ayında Bremen’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda ilk beşin içinde kalmayı ve olabilirsek şampiyon olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.