Gündem Karargâha baskın

Karargâha baskın

Paylaş
Karargâha baskın

Bülent Arınç'a suikast hazırlığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılan albay ve binbaşının bağlı olduğu Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı dün gece polis tarafından basıldı

SUÇ UNSURU BULUNAMAMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Çukurambar’daki evinin çevresinde polis ihbar üzerine iki şüpheli araç yakalamıştı. Araçlarda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı’nda görevli Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G. gözaltına alınmıştı. İki subay daha sonra savcılıkta serbest bırakılmıştı.

ASKER AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Subaylardan birinin, yakalandığı sırada Arınç’ın evinin adresinin yazılı olduğu bir kağıdı yutmaya çalıştığı öne sürülmüştü. Subayların Arınç’a suikast hazırlığında olduğu iddia edilmişti. Genelkurmay ise “Subaylar Arınç’ın değil, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir cemaate bilgi sızdıran bir askeri personel hakkında bilgi topluyordu” açıklaması yapmıştı.

MAHKEMEDEN KARAR ÇIKARTTI

Subayları serbest bırakan özel yetkili savcı Mustafa Bilgili dün mahkemeden karar çıkarttırdı ve Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı Karargahı’na gece 21.30 sıralarında baskın yaptırdı. Savcı Bilgili, Terörle Mücadele Şubesi’nden bir minibüs dolusu sivil polisle karargaha gitti. Nöbetçi subay hemen Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne haber verdi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ YAŞANDI

Askeri savcı karargaha geldi ve sadece iki polisin Mustafa Bilgili ile birlikte içeri girmesine izin verdi. Savcı Bilgili ve iki polis, askeri inzibatlar eşliğinde albay ile binbaşının ofislerinde arama yaptı. Gece yarısına kadar süren aramada bazı belgelere el konuldu. Türkiye’de ilk kez Genelkurmay’a bağlı bir karargah polis tarafından baskına uğradı.

2