Gündem Karakola saldıran PKK'lılardan biri öldürüldü

Karakola saldıran PKK'lılardan biri öldürüldü

Paylaş
Karakola saldıran PKK'lılardan biri öldürüldü

Tunceli'de polis karakolu saldırısı sonrası operasyon: 1 terörist öldürüldü

Tunceli merkez Cumhuriyet mahallesinde bulunan polis karakoluna dün akşam saldırı düzenleyen ve 1 polis memurunu yaralayan PKK'lı terröristlerden birinin çıkan çatışmada öldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Şehit Cemalettin Özdemir Polis Karakolu'na dün saat 22.00 sıralarında PKK'lğ teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırıda polis memuru İsa Çağlıoğlu yaralandı. Güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan ve yaklaşık 1 saat süren çatışmadan sonra teröristler Çığ Köyü'ndeki ormanlık alana doğru kaçtı. Polis ve Özel Harekat timlerinin takibi sonucu, saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin öldüğü belirlendi. Ölü olarak ele geçirilen PKK’lının cenazesi Tunceli Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Karakola düzenlenen saldırıda vücuduna isabet eden 3 kurşunla yaralanan ve Tunceli Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından helikopterle Elazığ Fırat Tıp Merkezi'ne kaldırılan polis memuru İsa Çağlıoğlu’nun tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

PKK’lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla saldırdığı polis karakolunun bahçesinden 40 a boş kovan toplanırken, PKK’lıların 13 Ağustos’ta ilan ettikleri eylemsizlik kararından sonra ilk kez bir polis merkezine saldırı düzenlemeleri dikkat çekti. PKK’nın bu saldırıyı, 13 Ekim’de Tunceli Ovacık’ta yaşanan ve 4 örgüt elemanın öldürülmesine misillime olarak yaptığı tahmin ediliyor.

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)