Ekonomi Karadeniz hamsisi tezgahta

Karadeniz hamsisi tezgahta

Paylaş
Karadeniz hamsisi tezgahta

Karadeniz hamsisi tezgahta

Karadeniz’de bollaşan ve balıkçı tezgahlarında kilosu 5 TL’den yerini alan hamsi, et ve balık fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden vatandaşın yüzünü güldürüyor. Diğer balıklardan ziyade hamsiden para kazandıklarını söyleyen balıkçılar da bu yıl hamsinin bol
olacağını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Karadenizlinin rüyasında bile görse "hayra" yorduğu, adına şiirler, hikayeler, türküler, fıkralar yazdığı, ekmeğine katık edip, pilavından, tatlısına sofrasında yer verdiği hamsi, tezgahlarda özlenen yerini aldı.

Kilosu 25 lirayı bulan et fiyatları, 20 lirayı aşan balık fiyatlarıyla hamsiyi umutla bekleyen vatandaşların, hamsinin tezgahtaki yerini almasıyla yüzleri gülmeye başladı.

Kilosu 5 liradan satılan ve vatandaşların 2 liraya kadar düşmesini bekledikleri hamsinin satışlarının da iyi olduğu bildirildi.

Saathane Meydanı’nda balık satışı Hami Şahin, dün gırgırların bol miktarda balıkla kıyıya döndüklerini belirterek, iki gündür bolca hamsi
sattıklarını söyledi.

Karadenizliler için hamsinin ayrı bir yeri olduğuna işaret eden Şahin, "Vatandaşlar hamsinin çıkmasını dört gözle bekliyordu. Et ve diğer balık fiyatlarından bunalan vatandaşlar için hamsi hem onların hem bizim yüzümüzü güldürdü. Bu yıl hamsi bol olacak. Hamsi bollaşırsa fiyatların 2 liraya kadar düşer" dedi.

Haberin Devamı

-"25 BİN TON HAMSİ AVLANDI"-

Balık Hali Komisyoncuları Dernek Başkanı Davut Kıyak ise, bu sabah 100 gırgırın 25 bin ton hamsi ile kıyıya geldiğini ve hamsilerin Samsun’un yanı sıra Kayseri, Çorum, Ankara gibi Türkiye’nin pek çok iline gönderildiğini belirtti.

Balıkçıların, diğer balıkların aksine hamsiden para kazandıklarını ifade eden Kıyak, hamsinin bolluğunun balıkçıların da yüzünü güldürdüğünü, bu yıl hamsinin bol olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

AKÇAKOCA'DA 5 TL

Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde, Karadeniz’e açılan balıkçılar hamsi ile döndü. Hamsi tezgahta kilosu 5 liradan satıldı.

Karadeniz’de palamuttan umduğunu bulamayan balıkçılar, bugün hamsi ile döndüler. Havaların soğuması sonucu hamsi ile dönen balıkçılar tezgahları şenlendirdi. Daha önce Marmara hamsisi tezgahlarda 7 ile 10 lira arasından satılırken, Karadeniz hamsisi ise 5 liradan satıldı. Palamut tanesi 10 liradan, çinekop kilosu 10 liradan, barbunun kilosu ise 3.5 ile 10 lira arasında satışa sunuldu.

Balıkçı Yasin Birinci bu yıl hamsinin çok olmasını beklediklerini belirterek, havaların erken soğumasının hamsinin tezgaha erken düşmesini sağladığını, günde yaklaşık 70 kasa hamsi sattığını söyledi.

Haberin Devamı

AA - DHA