Beden Sağlığı Karaciğer nakliyle bir kez daha doğdu

Karaciğer nakliyle bir kez daha doğdu

Paylaş
Karaciğer nakliyle bir kez daha doğdu

Romanya’dan Türkiye'ye geldikten sonra evlenip Antalya’ya yerleşen siroz hastası Denisa Maria Uysal, doğum gününde yapılan karaciğer nakliyle yeniden hayata tutundu

1999 yılında Romanya'dan Türkiye’ye gelen Denisa Maria Uysal (37), bir Türk'le evlenip Antalya’ya yerleşti. Hepatit-B hastalığı zamanla siroza dönüşen Denisa Maria Uysal, 2 yıl önce tedavi için geldiği Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde karaciğer nakli için sıraya girdi.

'ALLAH BİR HEDİYE VERDİ'

’Karaciğer bulundu’ haberiyle büyük sevinç yaşayan genç kadın, doğum günü olan 27 Nisan’da nakil oldu. Sağlığına kavuşan Denisa Maria Uysal, "27 Nisan doğum günümdü, 37 yaşına girecektim. Aynı gün Allah bir hediye verdi. Bir bağışçının verdiği karaciğer bana nakledildi" dedi.


'YAŞASIN TÜRKİYE, YAŞASIN TÜRK DOKTORLAR'

Kızı Denisa’nın evlendikten sonra Türk vatandaşı olduğunu söyleyen Nicolina Stancu ise "Öyle bir naklin yapılabileceğine hiç inanmıyordum. Yabancı olduğumuz için bağışlanan karaciğerin bize verilebileceğini hiç düşünemiyordum. Ben Fransa’da yaşıyorum, kızıma da sürekli Fransa’ya gelmesini söylüyordum. Kendisi de sürekli ’Ben Türk doktorlarına güveniyorum’ diyordu. Doktorumuz, nakil için hazır olmamızı söylediğinde çok mutlu olduk. Yaşasın Türkiye, yaşasın Türk doktorlar!" diye konuştu.

Erol AKKIR/ ANTALYA,(DHA)

Haberin Devamı