Spor Karabükspor'dan yeni proje

Karabükspor'dan yeni proje

Paylaş
Karabükspor'dan yeni proje

Kardemir Karabükspor, futbol haricindeki sporlarda da iddiasını sürdürüyor.

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, sadece futbolla değil, sporun her branşında isimlerinden söz ettirmek ve milli takımlara sporcu yetiştirmek istediklerini belirterek, "Her ne kadar futbol takımıyla bilinsek de Süper Lig’de üçüncü olmuş ve Avrupa’da mücadele etmeye hak kazanmış tekerlekli sandalye basketbol takımımız da var" dedi.

Yolbulan, AA muhabirine geçen sezon yönetime geldiklerinde her branştan genci Türk futboluna kazandırmayı hedef belirlediklerini söyledi.

Bu nedenle hayata geçirdikleri proje kapsamında her amatör kulübün teknik sorumluları ve her okulun beden eğitimi öğretmenleriyle çalışmaya başladıklarını anlatan Yolbulan, "Kulüp bünyemizde, futbolun dışında, tekerlekli sandalye basketbol, erkek basketbol, erkek-bayan voleybol, güreş, yıldızlar erkekler hentbol ve boks takımı var. Kulüp olarak sadece futbol değil, sporun her branşında adımızdan söz ettirmek ve milli takımlara sporcu yetiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden takımlarının Galatasaray ve Beşiktaş RMK Marine’in ardından üçüncü olduğunu anımsatan Yolbulan, şöyle devam etti:

"Her ne kadar futbol takımıyla bilinsek de Süper Lig’de üçüncü olmuş ve Avrupa’da mücadeleye hak kazanmış tekerlekli sandalye basketbol takımımız da var. Bizi gururla temsil etti. Şimdi ülkemizi gururla temsil edecek. Takımdaki birçok sporcumuz ayrıca milli takımda. Erkek basketbol takımımız 3. Lig’e yükseldi. Bayan boksörümüz Naile Portakal, Türkiye şampiyonu oldu."

Erkek ve bayan voleybol takımlarının da yerel liglerde şampiyon olduğunu belirten Yolbulan, yıldız erkekler hentbol takımının Türkiye 7’ncisi olduğunu, salon sporları ve amatör branşlarda da varlıklarını pekiştireceklerini vurguladı..

Yolbulan, altyapıyı güçlendirmek için tesis çalışmalarının da olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

AA