Spor 'Kara Panter' Grosics film oldu

'Kara Panter' Grosics film oldu

Paylaş
'Kara Panter' Grosics film oldu

Macaristan futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi kalecisi olarak gösterilen, "Kara Panter" lakaplı Gyula Grosics'in belgesel filmi vizyona girdi

Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt ve Gyula Grosics ile birlikte 200 davetlinin katıldığı gala gecesinde 55 dakikalık belgesel filmi gösterime giren Grosics’in hayatı ve futbol kariyeri belgesel halinde perdeye aktarıldı.

1950’li yıllarda dünyada yenmediği takım bırakmayan, 1954 Dünya Futbol Şampiyonası’nda final oynayarak Almanya’ya 3-2 kaybeden ve gümüş madalyada kalan Macarlar’ın dünya genelinde "Altın Takım" lakabıyla değerlendirilen milli takımının değişmez kalecisi olan Gyula Grosics, 85 yaşında kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok duygulandığını söyledi.

Günümüzde "Altın Takım"dan sadece 86 kez Macaristan Milli Takımı’nın formasını giyen kaleci Gyula Grosics ve sağ bek Jenö Buzasnky yaşıyor.

2006 yılında hayatının kaybeden, dünyanın gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu olarak futbol tarihine adını altın harflerle yazdırarak futbolda efsane olan altın takımın kaptanı Ferenç Puşkaş’ın takım arkadaşlarına Macar halkı da sahip çıkıyor.

WEMBLEY'DE İNGİLTERE'YE 6 ATTILAR

1952 Helsinki Olimpiyatları’nda final maçında Yugoslavya’yı 2-0 yenerek altın madalya kazanan "Altın Takım", 1953 yılında ise futbolun beşiği olarak anılan ve o zamana kadar evinde hiç yenilmeyen İngiltere’yi 105 bin seyircisi önünde Wembley Stadı’nda 6-3 yenerek tarih yazmıştı.

"Altın Takım"ın ilk onbiri şu isimlerden oluşuyordu: Gyula Grosics (kaleci), Jenö Buzasnky (sağ bek), Gyula Lorant (libero), Mihaly Lantos (sol bek), Jozsef Bozsik (orta saha), Jozsef Zakarias (orta saha), Laszlo Budai (sağ açık), Sandor Kocsis (sağ iç), Nandor Hidegkuti (forvet), Zoltan Czibor (sol açık), Ferenç Puşkaş (forvet)

Haberin Devamı