Siyaset Kara Harp Okulundaki darbe girişimi davası
Paylaş
Kara Harp Okulundaki darbe girişimi davası

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında eski sözleşmeli subay adaylarının da bulunduğu 164 kişinin yargılanmasına devam edildi

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmaya, sanıklar, müştekiler, yakınları ile avukatlar katıldı.

Duruşmada, mahkeme başkanı Oğuz Dik, katılanlara, sanıklara ve sanık avukatlarına, tanık beyanları ve gelen belgelere ilişkin söz verdi.

Tutuklu sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini, tanıkların lehlerine verdikleri beyanlarına katıldıklarını belirterek, tahliyelerini istedi. Tanık ifadelerine ilişkin konuşan sanık avukatları da aleyhe olan beyanları reddettiklerini belirterek, müvekkilleri hakkında beraat kararı verilmesini talep ettiler.

DURUŞMA YARINA ERTELENDİ


Başbakanlık avukatı ise aleyhe olan tanık ifadelerini kabul etmediklerini söyledi. Duruşmaya, yarın devam edilecek.

İDDİANAMEDEN


164 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulunda subaylık eğitimi gören askeri personelin Genelkurmay Başkanlığı karargahına helikopterlerle nakledildiği belirtildi.

Sanıkların, "sivil halk katliamı yapmak için Genelkurmay Başkanlığına götürüldüğü ancak kursiyerlerin kullandığı eğitim tüfeklerine karargahtaki mühimmatların uymadığı" kaydedilen iddianamede, "Ankara’da topluca, aceleyle ve teçhizatlı olarak kışladan çıkmanın ancak askeri bir darbe sırasında mümkün olduğunu her mantıklı kişinin bilebileceği" vurgulandı.

Sanıklardan Muhammed Veli Karaboğa ve İsmail Tunç’un üst aramasında birer, Sedat Ayvaz’ın okuldaki odasında 2, Murat Orbay’ın Tandoğan Orduevi’ndeki eşyaları arasında bir ABD doları bulunduğu bildirilen iddianamede, 37 sanığın ise ByLock kullandığı, bir kısmının da anne, baba ya da kardeşlerinin bu programın kullanıcısı olduğunun belirlendiğine yer verildi.

AA

Haberin Devamı