Yaşam Kaplumbağayı kabuğundan iple bağladılar!

Kaplumbağayı kabuğundan iple bağladılar!

Paylaş
Kaplumbağayı kabuğundan iple bağladılar!

Antalya’da kabuğundan silikonla yapıştırılıp bir iple bağlanan kaplumbağanın görüntüsü hayvanseverlerin tepkisini çekti. Bir iş yerinin önünde iple bağlı şekilde ilerlemeye çalışan kaplumbağanın çabası görenleri üzdü

Antalya Muratpaşa ilçesi Varlık Mahallesi’nde bir iş yerinin önünde kaplumbağanın kabuğundan silikon aracılığıyla iple bağlı olduğunu gören vatandaşlar önce belediyeye haber verdi.

Vatandaşlar, fotoğrafını çektikleri kaplumbağanın görüntüsünü hayvan koruma derneği ile paylaştı. Belediyeye haber verildikten sonra ise kaplumbağa ortadan kayboldu.


"TEDAVİYE GÖTÜRMEK YERİNE SİLİKONLA YAPIŞTIRMIŞLAR"


Olaya tepki gösteren Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, belediye ekiplerine haber verilmesinin ardından hayvanın ortadan kaybolduğunu iddia etti. Birilerinin çarptıkları kaplumbağayı iyileşsin diye bağladıklarını söylediğini aktaran Yanık, "Ancak tedaviye götürmek yerine silikonla ipe yapıştırmışlar hayvanı. Belediyeye şikayet edilince hayvan kaybolmuş. Şimdi idari işlemler için dernek olarak başvuru yapacağız" dedi.



"SÜS HAYVANI GİBİ BAĞLANMIŞ"


Kaplumbağaya eziyeti yapan firma görevlisinin tespit edildiğini belirten Arife Yanık, "İşlerinden dolayı daha duyarlı olmaları gerekirdi. Kaplumbağanın iple bağlı olduğunu görmek daha da şaşırtıcıydı. Çarptık demişler, tedaviye götürmemiş olmaları ve görenlere aşırı agresif tepki göstermeleri kaplumbağanın durumunu önemsemediklerini, süs hayvanı gibi kapıya bağladıklarını gösteriyor. Kaplumbağayı çözüp korumaya alarak klinik muayene sonrası doğaya salmaları gerekirdi. Ancak yetkililer hiçbir şey yapmamışlar. Şimdi kaplumbağa kayıp ancak yapanlar belli. Biz bu yapılan muamelenin bedelinin ödenmesini istiyoruz. Kaplumbağa belki başka yerde aynı şekilde tutuluyor. Ellerindeyse korumaya alınması değilse idari işlem başlatılması için gerekli başvuruları yaptık" diye konuştu.

Haberin Devamı