Ayşe Mine Yaman Kapılar doğaya açılınca
HABERİ PAYLAŞ

Kapılar doğaya açılınca

Yeni sezonda genellikle iç mekanlar için düşünülen kimi kurgular, formüllerini dışarı taşırıyor, evin içinde yapılan dekoratif oyunlar ve eklektisizm gibi popüler senaryolar, izlerini duvarların dışına da taşırıyor. Karıştırmak ve karıştırarak klişeleri yıkmak, son yılların en gözde dekorasyon eğilimlerinden birine isim verdi: Eklektisizm.
Doğaçlama kuralından yola çıkan dekorasyon ve tasarım dünyasının, mekanları bir izci grubundan çok, farklı sesler taşıyan bir orkestra gibi kurgulamasıyla beraber farklı stillerin, formların ve malzemelerin birbirine yakışacağını da görmüş olduk. Tasarımda duvarları kaldıran yeni trendler, dış mekan mobilyalarını içeride, iç mekan mobilyalarını dışarıda kullanmayı ve ortak bir atmosfer ruhu kurgulayarak anahtarı teslim etmeyi istiyor.
Malzemeden çok eklektisizm, konformizm ve romantizm gibi stillerin öne çıktığı son dönemde, tasarımlarda kullanılan materyaller de bu durumu kabulleniyor: Doğal ahşap, sentetik rattan ve tik gibi bahçeye yönelik malzemeler, iç mekan veya yarı açık alanlarda da kullanılırken, geleneksel bahçe mobilyaları, salonlarda görmeye alıştığımız damask gibi desenlerdeki kumaşlarla döşeniyor.

Eco-Chic bahçede yaşamak

Gün geçtikçe yapay olandan uzaklaşıp doğaya dönmeye çabalıyoruz. Ekolojik olma çabası bahçe tasarımlarında da kendini gösteriyor. Özellikle su tasarrufunun yollarını aramak, mekan bahçe olduğunda daha da önem taşıyor. Bunun için yaz gelmeden su tesisatınızı gözden geçirin. Sulamada su tasarrufu yapan araçlar kullanın ve yürüme taşları gibi geçirgen alanları döşerken yağmur suyunun yerin altına girmesini sağlayın.

Haberin Devamı


Hangi mobilya?


Tik mobilyalar: Sağlam ağaç cinsi olan tik, dış mekan şartlarına karşı dayanıklıdır. Tik mobilyalar bir sene içinde hava koşullarından etkilenerek genellikle gümüş veya grimsi bir ton alsa da değişimleri sadece görüntüleriyle sınırlı kalır.
Ahşap, kuvvetinden hiçbir şey kaybetmez. Bu renk değişimini engelleyebilmek için ise tek yapmanız gereken tik mobilyalarınızı yılda bir kez tik yağı ile cilalamak.

Metal efekti: Net ve yalın formlar kullanan ve kişisellik katan ayrıntılardan uzak duran minimalist metal, tasarım felsefesine fütürizm kadar estetik güzellik de ekleyince ortaya yeni nesil tekno-feminen ürünler çıktı. Yumuşak kıvrımlar, soğukluk hissini ortadan kaldırdı. Metal, tıpkı bir ipek kumaş gibi dokunmaya başlandı.

Ferforjeler: Ferforjeler, demirin ateşle dövülmesiyle ortaya çıkıyor. Tamamen el emeğiyle üretilen ferforjeler istenilen her şekle girebiliyor. Provence stilinin en karakteristik malzemeleri arasında bulunan ferforje, özel boyalarla değişik renklerde de boyanabiliyor.

Örgü dokular: Bahçelerinizin en korunaklı ve bir o kadar da dayanıklı malzemeleri arasına giren örgü mobilyalar, kullanım ve bakım kolaylığı sağlıyor. Muz lifi, bambu, deri, hasır ve rattan kullanılarak üretilen örgü mobilyalar, suya dayanıklı dış mekan mobilyası olarak da biliniyor.

Eğlenceli plastikler: Plastik ve poliüretan gibi malzemeler, her türlü hava koşullarına dayanıklılıkları ve kolayca temizlenebilme özelliklerinden dolayı bahçelerde en çok tercih edilen materyaller arasında yer alıyor.
Eğer açık renklerde bir plastik mobilyanız varsa, bu sezonun gözdesi küçük botanik desenli minder ya da masa örtülerini kullanabilirsiniz. Ayrıca tasarımcılar, renk skalasının yanında plastik malzemeye farklı formlar kazandırarak bu tasarımları daha da çekici hale getiriyorlar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder