Gündem Kapıkule'de TIR kuyrukları bitecek

Kapıkule'de TIR kuyrukları bitecek

Paylaş
Kapıkule'de TIR kuyrukları bitecek

Bulgaristan Maliye Bakanı Simeon Diyankov ve Kültür Bakanı Vejdi Raşidov, TIR kuyruklarının yeni yapılacak otoyol ile 1 yıl içinde çözüleceğini söyledi

Hafta sonunu İstanbul’da geçiren Türk uyruklu Bulgaristan Kültür Bakanı Vejdi Raşidov ve Maliye Bakanı Simeon Diyankov, karayolu ile dönüş yolunda Edirne’ye uğradı. Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Valcho Georgiev Markov ile birlikte öğle yemeği yiyen iki bakan, ardından St. Konstantin Elena Kilisesi ve Sveti Georgi Kilisesi ile Selimiye Camii’ni gezdi.

Haberin Devamı

Bulgar vatandaşlarla görüşüp onların problemlerini öğrendiklerini belirten iki bakan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. TIR kuyruğu sorununun da çözüleceğini belirten Bulgaristan Maliye Bakanı Simeon Diyankov, "Biz otoyol yapıyoruz ve 2 sene içinde bitecek.

Kaptan Andreova Sınır Kapısı’nda 6 peron daha açacağız ve ulaşım daha kolay olacak. Şu an problem var" dedi. Kültür Bakanı Vejdi Raşidov ise 1 hafta içinde yapımına başlanacak olan otoban ile birlikte 6 gişe yapılacağnı ve 1 yıl içinde bu kuyruklar rahatlayacağını söyledi.

TEL ÖRGÜ UYDURMA

İki ülke arasına tel örgü yapımını söz konusu olmadığnı belirten Maliye Bakanı Simeon Diyankov, "Şap hastalığı birkaç köyde vardı ve o problem çözüldü. Hayvanların yerine para verdik bizim köylülere. Şu an problem yok.

Haberin Devamı

Tel örgü yok, olamazda, gazeteciler çıkarttı bu meseleyi, böyle birşey yok" dedi. Ardından iki bakan, çok sayıda Türk lokumu ve baklava ile Edirne’nin meşhur badem ezmesinden aldıktan sonra Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden karayolu ile Edirne’den ayrıldı.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE, (DHA)