A. Yavuz Kocaömer Kansersiz yaşam TV yayında
HABERİ PAYLAŞ

Kansersiz yaşam TV yayında

Haberin Devamı

Bilgi En Doğru İlaçtır... Bilgi YAŞATIR!

Kanser ve sağlıklı yaşam ülkemizde en çok bilgi eksikliği hissedilen konulardan. Buradan yola çıkarak bu konuların Kansersiz Yaşam Derneği Bilimsel Komitesi’ndeki profesör, doktor ve uzmanlar tarafından detaylı olarak anlatıldığı, sunum ve içeriğindeki yeniliklerle pek çok ilke imza atan Kansersiz Yaşam TV, www.kayd.tv yayın hayatına başladı.

Peki neden bir televizyon projesi?

Çünkü iyi olmak değişmek demektir ve değişmek bilgi gerektirir. Çok enteresan konular var: “Kanser çocuğa nasıl söylenir?”, “Kanser eşler arası ilişkiyi bozar mı?”, “Kanserden sonra iş yaşamına geri dönüş”, “Kanserde yüksek doz C vitamini tedavisi nedir?”, “Kanserde hipertermi nedir?” Bunlar hastalar ve hasta yakınları tarafından merak edilen sorular.

Bu yola çıkmadan önce Kansersiz Yaşam Derneği ziyadesiyle bilgi edinmiş. Geçen yıl Kansersiz Yaşam Derneği, Avusturya menşeili Talk Panel Online Mindtake Araştırma şirketi ile 2266 kişi üzerinde sosyal medya aracılığıyla bir anket yaptırmış.

Anket sonuçlarına göre şekillendi

Buradan çıkan sonuçlar bu internet televizyonunun kurulmasında önemli rol oynamış. Kanser hastaları, hasta yakınları, iyileşmiş hastalar ve belirtilen grupların dışında kalan genel kitleden oluşan örneklemenin sonucuna göre ülkemizdeki bilgi eksikliğinin ve ihtiyacının olduğu noktalar saptanmış. Aşağıda sizinle bu anketlerden elde edilen sonuçları paylaşmak istiyorum:

■ Kanser hastalarının yüzde 74.7’si hastalık konusunda bilgi eksikliği hissetmiş.

■ Doktorundan aldığı bilgi ile tatmin olmamış. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duymuş olanların yüzde 85.2’si internette bilgi aramış.

■ Ve fakat; bunların yüzde 51.9’u ulaşabildiği bilginin güvenilir olduğunu düşünmüyor.

■ İyileşen hastaların yüzde 52.6’sı yeterli bilgi alamadığını düşünüyor. İyileştikten sonra hayatı hastalıksız sürdürmek için internete başvuruyor ama aldığı bilgiden emin değil.

■ Hasta yakınlarının yüzde 93.3’ünün kanser hastası ile iletişim konusunda eğitimi yok.

■ Hasta yakınlarının en büyük sorunu (yüzde 76,9) yakınlarının duygusal dalgalanmaları sırasında destek olurken sıkıntı yaşamak.

■ Hasta yakınlarının yüzde 67.6’sı hastası tedaviden vazgeçtiğinde, tedavinin kaçınılmaz olduğunu anlatmaya ve psikolojik olarak destek olmaya çalışmış.

■ Hasta yakınlarının yüzde 55.2’si hastanelerdeki en büyük sorunun kanser hakkında bilgi alamamak olduğunu söylüyor.

■ Hasta yakınlarının yüzde 58.6’sı bilgi almak için interneti kullanıyor.

6 ana başlık var

Kansersiz Yaşam Derneği, kayd.tv gibi bir platformu herkesin kolayca doğru ve güvenilir bilgiye hızla ve bedelsiz ulaşabilmesi için bu sonuçlardan yola çıkarak kurmaya karar veriyor. Bu platformda 6 ana başlık bulunuyor.

■ Kanseri Anlamak

■ Kansere Erken Teşhis

■ Kanseri Önlemek

■ Kanser ve Zihin

■ Kanser Tedavisi

■ Kanserden Sonra Hayat...

Merak ettiklerinizi yazabilirsiniz

800’den fazla sorunun uzmanlar tarafından cevaplandırıldığı videoların içeriğinde ise Medikal Onkoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Genel Cerrahi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Algoloji (Ağrı Bilimi), Akciğer Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Beslenme ve Diyet, Meme Cerrahi, Çocuk Hematoloji, Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Periodontoloji, Nükleer Tıp, Jinekolojik Onkoloji, Çocuk, Yetişkin ve Aile Terapisi, Radyoloji, Onko-psikoloji, Hasta ve Hasta Yakını Hakları, Fitoterapi, Bütünsel Sağlık ve Canlı Beslenme, Gıda denetimi konuları yer alıyor. Ve sürekli konular ve doktorlar eklenmeye devam ediyor. Umarız, hiç kimse hastalanmasın ama böyle bir hastalıkla mücadele ediyorsanız ya da yakınlarınızda varsa, girip bilgilenin. Ve bulamadığınız ya da olmasını istediğiniz konuları Kansersiz Yaşam Derneği’ne yazın ki kayd.tv’de yer alsın.

ÇENGELLİ PANO

'Sizi örnek alıyoruz'


Değerli Başkanım Yavuz Kocaömer, 22 Ocak 2018 tarihinde yayınlanan ‘Bir yıl Böyle Geçti-3’ başlıklı yazınızdan anlaşılacağı üzere bazılarının yaptıklarını bazıları hayal bile edemezler. Dr. Ludwig Guttmann’ın yaptıklarının insanlık ortak değerine katkısı müthiş. Ama bizdeki bazı cahillerin sizin yaptığınız aynı fedakarlık ve değeri anlamayıp hezeyanlarda bulunmaları bizi üzüyor. Bizler gösterdiğiniz değerleri örnek alıyor, sizleri tebrik ediyoruz. Her şeyi kendileri gibi görenlere acıyor, yazık diyoruz.

İlhan Kurt
Mail: dost175737@gmail.com

'Kitap göndermenizi istiyorum'

■ Maddi durumum iyi değil. Uzun süredir cezaevindeyim. Kitap okumayı çok seviyorum. Okuyuculardan, yardımseverlerden kitap göndermelerini rica ediyorum.

Sefa Çakır E Tipi Kapalı Cezaevi D-14 Koğuşu /Amasya

■ 6 yıldır cezaevindeyim. Bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum. Değerli POSTA Gazetesi okurlarından üniversite hazırlık kitapları bekliyorum. İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Mustafa Coşkun E Tipi Kapalı Cezaevi B- 7 Koğuşu / Malatya

'PROTEZİM İÇİN YARDIM İSTİYORUM'

Sol ayağım protez, engelliyim. 4 yıl önce mikro işlemcili protez yaptırdım. SGK tamamını karşıladı. Ama bu protezlerin 3 yıl garantisi var. Şu an bazı sorunlar yaşıyorum. Üretici firma Amerika’da. SGK ise garantisi bittiği için masrafı karşılamıyor. 10 yıl boyunca yenisini de vermiyor. Kullandığım protezin Amerika’ya tamire gitmesi şart. 200 euro kargo bedeli ve tamir ücretiyle birlikte 10 bin lira tutuyor. Bu parayı karşılayamadığım için artık sol ayağım yok. Bu masrafı karşılayacak kurum veya kişi bulamıyorum. Acilen yardımlarınızı bekliyorum.

Abdullah Topcu / Sivas Tel: 0537 066 58 58

'Ceza ertelemesi verilse'

Yüzde 76 böbrek yetmezliği hastasıyım. Günde 6 adet 50 santim sonda ile tuvalet ihtiyacımı gideriyorum. Mesanede felç, tansiyon ve şekerim var. Çok zor şartlarda ve arkadaşların da desteğiyle ayakta duruyorum. Tedavimi dışarıda yaptırmak istiyorum. Eğer ceza ertelemesi verilirse sağlığıma kavuşacağım. Lütfen sesimi duyun ve bana yardımcı olun.

Mervan İster 2 no’lu T Tipi Kapalı C.İ.K. C-17 Şakran-Aliağa / İzmir

GÜZEL SÖZ

Kim bir şey yapmak istiyorsa, ümitsizliğe kapılmamalıdır; emeline ve ideallerine imanla sarılmalıdır. GOETHE

Sıradaki haber yükleniyor...
holder