Gündem Kanserli tutuklu için eyleme müdahale

Kanserli tutuklu için eyleme müdahale

Paylaş
Kanserli tutuklu için eyleme müdahale

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan, mide kanseri nedeniyle midesinin büyük bölümü alınan Kemal Avcı için AKP Ankara İl Başkanlığı önünde Halk Cephesi üyelerinin çadır kurma girişimine polis müdahale etti

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan, mide kanseri nedeniyle midesinin büyük bölümü alınan Kemal Avcı için AKP Ankara İl Başkanlığı önünde Halk Cephesi üyelerinin çadır kurma girişimine polis müdahale etti; 4 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Halk Cephesi üyesi bir grup AKP İl Başkanlığı önünde, tutuklu bulunan Kemal Avcı’nın serbest bırakılması için eylem yaptı. Göstericiler basın açıklamasının ardından burada çadır kurup oturma eylemi başlattı.

Emniyet güçleri çadırın kaldırılması uyarısında bulundu. Daha sonra Çevik Kuvvet polisleri gruba müdahale etti. Eylemcilerden 4’ü gözaltına alınarak polis araçlarına bindirildi. Avcı’nın midesinin dörtte üçü alınmıştı.

Halk Cephesi üyelerinin serbest bırakılması için eylem yaptığı Kemal Avcı, Edirne F Tipi Cezaevi’nde yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunuyor. Avcı’ya cezaevindeyken mide kanseri teşhisi konulmuş ve midesinin dörtte üçü alınmıştı.

Avcı’nın durumu CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün tarafından Avcı’nın anne ve babasıyla Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla da gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Radikal