Sağlık Kanserle mücadelede yeni bir enzim bulundu

Kanserle mücadelede yeni bir enzim bulundu

Paylaş
Kanserle mücadelede yeni bir enzim bulundu

Amerikalı bilim adamlarının keşfettiği ve hayvanlar üzerinde olumlu sonuç aldığı bir enzim, T-hücrelerini etkinleştirerek tümör oluşumunu geriletti. Savaşçı T hücreleri, kanserle mücadelede önemli bir yere sahip

Chicago Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Ajay Maker önderliğinde yürütülen araştırmada, insanlardaki kolon kanserinin bir eşdeğeri aktarılan farelerde LIGHT enzimi artırıldığında T-hücrelerinin tümör oluşumlarını geriletmeye başladığını ve enzim aktarımı durdurulduğunda dahi bağışıklık sisteminin tepkisinin sürdüğünü gözledi.


VÜCUDUN SAVUNMA SİSTEMİNİ UYARIYOR


Kemoterapi veya başka türden bir müdahale olmaksızın böylesine güçlü bir anti-tümör tepkisi ortaya çıkmasının heyecan verici olduğu ifade eden Doç. Dr. Ajay Maker, "Tedavi, vücudumuzun doğal savunma mekanizmalarını tıpkı diğer yabancı işgalcilere karşı olduğu gibi kansere karşı mücadeleye yönlendiriyor. 'İmmünoterapi' denilen bağışıklık sisteminin uyarılmasına dayalı bu tarz tedaviler daha önce karaciğer, bağırsak ve pankreas gibi gastrointestinal yayılmalarda olumlu sonuç vermemişti" ifadelerini kullandı.

AA


Haberin Devamı