Kalp sağlığı için bol bol nohut yiyin
Araştırmaya göre haftada üç kez nohut yemek, kalp sağlığına katkıda bulunuyor
12 Ekim 2009 , Pazartesi 05:00
Bir haftada yenilecek 200 gram nohut, kalp krizi geçirenlerin iyileşme sürecini hızlandırıyor. Bunu, nohutta bulunan ‘isoflavone’ adlı kimyasal madde sağlıyor.
İsoflavone, damarlarda tıkanmaya yol açan plak oluşumunu önlüyor ve vücutta kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı oluyor.
Nohut, kolesterolü düşürmek için de ilaç kadar etkili.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Rüzgarlı havaya dikkat! Yüz felci riskini artırıyor
- Best Of Haydar Dümen! Akıllara kazınan Haydar Dümen soru ve cevapları
- Baharda artış gösteriyor! Sivilceleriniz artıp cildiniz aniden bozulduysa sebebi bu olabilir!
- Göz ovuşturanlar dikkat: Retina hasarına yol açabilir
- Uzman isim detaylarıyla anlattı: Kanser oluşumunda beslenme şekli çok önemli