Esra Karayel Kaliteli yalnızlığı seç
HABERİ PAYLAŞ

Kaliteli yalnızlığı seç

Haberin Devamı

Rumuz: Duvar İlişki Durumu: Karışık

Kaliteli yalnızlığı seç

Soru: Esra Hanım ben bir türlü hiçbir kadına bağlanamıyorum. Belki de istemiyorum. Bilmiyorum. Zaten beraber olduktan sonra soğuyorum. Hiç yalnız kalmadım. Sürekli birileri var hayatımda. Ama açıkçası pek keyifli olduğu söylenemez. Bu durum geçer mi? Ya da aşık olamadığım için mi bu böyle? Gezmek, eğlenmek tamam ama sıkılıyorum bir süre sonra. Lütfen bir yol gösterir misiniz?

Cevap: Sevgili okurum ilk yapman gereken yalnız kalman. Biri bitip diğeri başlayan ilişkiler yalnız kalma korkusundan kaynaklanıyor olabilir. Ancak sağlıklı bir ilişki kurmak istiyorsan biraz ara vermen gerekiyor. Beraber olduğun kadınlara bağlanmak istemiyorsun. Sadece onların seni istemeleri hoşuna gidiyor. Bu da sana geçici bir süre zevk veriyor. Başka bir kadın isteyince de ona gidiyorsun. Bu da aslında bir tür bağımlılıktır. Çoğumuz yaşamak istemediğimiz bir acıyı bu şekilde sahte enerjilerle vücudumuzu, beynimizi uyuşturarak ötelemeye çalışırız. Aşkı yaşamak o kişiyle derin bir ilişki kurmayı gerektirir. Sen şu aşamada derin bir ilişki yaşayacak, yakınlaşacak durumda değilsin. Önce bir süre ara ver. Ve bu süreçte neler yaşadığını, hayatını gözden geçir. Kalbinde iz eden olayları bana yazarsan hayata daha güzel bir başlangıç yapman için yardımcı olurum. Her zaman hayatımızda birisi olması gerekmiyor. İnsan önce kendi içinde düzeninde mutluluğu, neşeyi, huzuru yakalamalı. Bir sevgiliden bunu beklememeliyiz. Sevgili bizi daha çok keyiflendiren, daha çok mutlu eden kişi olmalı.

Rumuz: Geçmiş İlişki Durumu: Evli

Seni çeken yaşanmamışlık

Soru: Esra Hanım ben dört yıllık evliyim. Ancak unutamadığım biri var. Onunla sevgili olamadık ama bu kişiyi sevdim. Bazen yüzü gözümün önünden gitmiyor. Aklıma gelmesinden rahatsız oluyorum. Ama onu da görmeyi, konuşmayı çok isterim. Arayıp huzuru bozmam. Zaten o da evlenmiş. Ne yapmalıyım? Nasıl aklıma gelmesini önlerim?

Cevap: Değerli okurum herkesin hayatında kalbinde farklı yere sahip biri olabilir. Ancak bir birlikteliğimiz varsa bu kişiye tekrar yönelmek doğru olmaz. Kaldı ki senin durumunda hiç doğru değil. Çünkü ortada sadece bir hayal var. Bu kişi hayal ürünü. Bu kişiyi arkadaş olarak tanıyıp sevmek başka sevgili rolünde tanıyıp sevmek başka. Sen diğer kısmını bilmiyorsun. İyi bir arkadaş iyi bir sevgili olmayabilir. Yaşanmamışlıklar her zaman insanı çeker ve o kişiye ait güzel hayaller kurdurur. Genellikle insanların ilişkilerde yaptığı önemli hatalardan biri de budur. Hayallerinde yarattığı sevgiliye aşık olmak. Gerçek ortaya çıktığında ise sonu genellikle ayrılıkla bitiyor. Bununla birlikte evliliklerde inişler çıkışlar oluyor. Böyle zamanlarda duygusal ihtiyaçlar karşılanmadığında başka tarafa yönelmeler olabilir. Sana tavsiyem evliliğini daha iyi hale getirmek için neler yapabilirsine odaklanman. Buna odaklandığında zaten diğer kişi aklına gelmeyecek.

Rumuz: Pil bitik İlişki Durumu: İlişkisi var

Uyku hali kaçma isteğidir

Soru: Esra Hanım benim sorunum halsizlik. Bir süredir hiçbir şey yapmak istemiyorum. Doktora gittim. Sağlık sorunum yok. Ama içimden bir şey yapmak gelmiyor. Uyumak ya da uzanmak, televizyon seyretmekten başka.


Cevap: Sevgili okurum eğer fiziki olarak sağlık sorunun yoksa bu durum biraz psikolojik olduğunu gösteriyor. Genellikle herhangi bir sorundan kaçmak istediklerinde insanlar uyku halinde olur ve uyumak isterler. Son zamanlarda hayatında önemli bir kaybın oldu mu? Ya da önemli bir değişiklik? Bu iş ya da özel hayat için de geçerli. Bu süreçte sende iz eden olayları düşün ve bana yaz. Yolunda gitmeyen ne var? Bunu bulmalıyız. Sakin bir ortamda kendinle kal ve duygularının akmasına izin ver.


Rumuz: Salıncak İlişki Durumu: Evli

Hastaneleri ziyaret et

Soru: Esra Hanım ben evliyim. Ne işimde ne de evliliğimde mutlu değilim. Baştan başlayacak cesaretim yok. Başlasam da ne değişecek. Öylesine bir hayat. Maddi durumum iyi ama bu yeterli olmuyor. Sizin fotoğrafınız ilgimi çekti. Açıkçası yazma nedenim de bu. Hayattan bir beklentim yok.

Cevap: Sevgili okurum mutluluğumuz bize bağlı. Eşimize ya da işimize değil. Bunlar bizim seçimlerimiz. Tabi ki hatalar yapmış olabiliriz. Ama hiçbir şey sağlık sorunundan daha olumsuz olamaz. Her şey kötü diye bakarsak evet her şey kötü gözükür. Hiçbir zaman hayatımız eksiksiz olmayacak. Mükemmel olmayacak. Böyle bir durum yok. Ancak bizim hayata bakışımız güzel olmalı. Bu tür duygular belirli zamanlarda herkese gelir. Eğer sağlık sorunundan ya da kaybettiği bir yakınından dolayı bu durum kaynaklamadıysa böyle zamanlarda hastanelere, çocuk esirgeme kurumlarına ziyareti tavsiye ediyorum. İkinci adım ise hayatı yeniden gözden geçirip hangi durumları iyileştirmeliyiz konusuna bakmak olur. Tabi ki maddi durum insanın hayatı keyifle yaşaması için yeterli olamaz. Üçüncü adım ise hoşunuza gitmeyen durumları bana yazmanız. Bu şekilde daha sağlıklı ilerleriz.

5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder