Rauf Tamer Kalabalıklar
HABERİ PAYLAŞ

Kalabalıklar

Hiçbir tezahürata yasak konmaz. Konamaz. İçinde hakaret ve şiddet yoksa, her türlü protesto sizin hakkınız. Şimdi futbol ve basketbol tribünlerine, yeni bir yaptırım geliyor. Uygulamayı görmeden peşin hüküm vermek istemem. Ama durup dururken insanların aklına siyasi ve ideolojik slogan atmayı zorla sokmaktır bu... Ne kadar gereksiz. Suç işleme özgürlüğü zaten yoktur ki.

*[[HAFTAYA]]

Gerçi tribünler yıllardan beri kötü sınav vermiştir.

- Hakemlere küfür. -

Yöneticilere hakaret. - Maçtan önce veya sonra kavga dövüş... Yakıp yıkma... Cinayete kadar varan holiganizm. Bunlar zaten suçken şimdi bir de sloganlara siyasi ve ideolojik kısıtlama getiriliyor. Neden? İçeriğinde suç varsa, ister siyasi ister sportif olsun, suç suçtur. Siz önce mevcut şiddet yasası’nı uygulayın yeter.

Haberin Devamı

*

Kaldı ki, siyasi ve ideolojik suçu nasıl tespit edeceksiniz? Ölçü ne? Mesela hipodromda Bakan ve Valiyi yuhaladılar. Her yer gezi, her yer direniş diye bağırdılar. Buyrun bakalım. Ne diyeceksiniz? Bu bir siyasi eylem mi, yoksa sosyal bir tepki mi? Nasıl karar vereceksiniz. İçinde şiddet de yok, hakaret de.

*

Böyle gereksiz zorlamalar yerine, kalabalıkları kendi haline bıraksak ya biraz. Müdahale geldikçe, eylemler daha da azar ve azıtır. Halbuki sıcak bir tolerans, eylemcileri daima yumuşatır, sonra da zaten bıktırır kanıksatır ve de caydırır. Bu iş biraz da moda’dır, moda.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder