Dünya Kafasına kitap attılar

Kafasına kitap attılar

Paylaş
Kafasına kitap attılar

Kasım ayında yapılacak Kongre seçimleri öncesinde Philadelphia'da miting düzenleyen Obama kitaplı saldırıyı son anda atlattı

ABD Başkanı Obama’ya, konuşmasını yaptığı sırada atılan kitap, şans eseri hedefi ıskaladı. Obama ise kitabı fark etmediği için istifini bozmadan konuşmasına devam etti. ABD basını, Başkan’ın koruması ile görevli olan Gizli Servisi, tedbirsizliğinden ötürü eleştirdi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3338","3338","201010","3338-5.jpg");



Gizli Servis Sözcüsü Ed Donovan, yapılan soruşturma sonunda bu kişinin protestocu değil, tam tersine Obama’nın “coşkulu destekçisi” olduğunu ve Başkan’ın kitabı okuması için fırlattığının anlaşılması üzerine serbest bırakıldığını söyledi.

ABD’nin eski Başkanı George W. Bush da 2008 yılında Bağdat’ta düzenlediği bir basın toplantısı sırasında ayakkabı saldırısına uğramıştı.

Başkana 1 milyon dolarlık teşhir




Miting alanında kitap saldırısından sonra ikinci ilginç olay bir kişinin meydanda soyunması oldu. 24 yaşındaki Juan James Rodriguez’in, milyarder Alki David’in, “Obama’nın önünde çırılçıplak soyunana 1 milyon dolar veririm” taahhüdü için giysilerini çıkardığı ortaya çıktı. Rodriguez gözaltına alınırkan, milyarder Alki David de henüz görüntüleri görmediğini, eğer doğruysa parayı ödeyeceğini açıkladı. Obama’nın eylemi fark edip etmediği bilinmiyor.

Haberin Devamı

(Milliyet)