Spor "Kaf Kaf"ın hedefleri bitmiyor

"Kaf Kaf"ın hedefleri bitmiyor

Paylaş
"Kaf Kaf"ın hedefleri bitmiyor

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Artık Euroleague seviyesini zorlayan, final ve şampiyonluk kovalayan bir Pınar Karşıyaka yaratmamız lazım" dedi.

Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pınar Karşıyaka’da rüya gibi 2 sezon geçirdiklerini, yakalanan sportif başarıyla Pınar Karşıyaka’da basketbolun daha da ivme kazandığını söyledi.

Haberin Devamı

Bu başarının süreklilik sağlaması gerektiğine işaret eden Sarıca, şöyle konuştu:

"EuroChallenge Kupası’ndaki final ve bu sene Türkiye Kupası’nı müzesine götürmemizin ardından başka hatıralar canlandırıldı. Taraftar ve takımla büyük bir sinerji yakaladık. Sezona 8 yeni oyuncuyla başlamamıza rağmen başarılı bir sezon geçirdik ve herkesin aklına şampiyon olabileceğimiz fikrini yerleştirdik. Benden önceki dönemde var olan idari başarı, sponsorumuz Pınar’la olan birliktelik iyi işlemiş durumdaydı. Çok büyük bütçeler olmasa bile düzenli yapılan ödemeler takımı iyi bir çizgide tutmuş."
Türkiye Kupası’nda Ankara’da oynadıkları ve geriye düştükleri Türk Telekom maçını uzatmada yenmelerinin kırılma noktası olduğunu, ligde de Fenerbahçe Ülker karşısında İstanbul’da aldıkları galibiyetin sezon içindeki önemli karşılaşmalardan biri olduğunu kaydeden Sarıca, Gaziantep’te oynadıkları Türkiye Kupası’nda Batista’sız Banvit’i yenmelerinin takımdaki birlikteliği en üst düzeye taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Sonuna kadar mücadele

Sarıca, göreve geldiğinde sonuna kadar mücadele eden bir ekipte oluşturma düşüncesinin olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:
"2 senedir hep kazanma arzusu yüksek bir takım var sahada. Anadolu Efes serisini saha dezavantajına rağmen 1-0 geriden gelerek çevirdik. Son olarak play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker’e karşı 2-0 geride olmamıza rağmen yine kimse teslim olmadı. Ama kadro derinliğine nefesimiz yetmedi. Hedefleri olmayan bir yerde olmam mümkün değil. Son 2 senedir yakaladığımız sportif başarıyı harmanlayıp, bir tık üzerine çıkmamız gerekiyor. Artık Euroleague seviyesini zorlayan, final ve şampiyonluk kovalayan bir Pınar Karşıyaka yaratmamız lazım. Pınar Karşıyaka’da oluşturulan aile ortamı başarıyı da etkiliyor. Basketbol şube yönetiminin ve takıma gönülden bağlı insanların verdiği destekle oyuncular kendisini daha iyi hissediyor. Bunu şehrin tamamına yaymamız gerek."

A Milli Takım

A Milli Basketbol Takımı’nda Ergin Ataman’ın yardımcılığını yapacak Sarıca, milli takımda bir değişimin söz konusu olduğunu, bu geçiş sürecinde bazı oyuncularla ilgili kararların alınabileceğini söyledi. Bu geçiş sürecinde sportif başarı da elde etmek istediklerini ifade eden Sarıca, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Düşüncemiz, sonuna kadar mücadele eden, insanlara tekrar o heyecanı tattırabilecek, mili takım olgusunu yaratacak bir takım oluşturmak. Böyle bir takım oluşturursak, sonuçlar da o doğrultuda gelecektir. Bir takım sıkıntılar var, üstesinden gelmek için oyuncuların da desteğiyle var gücümüzle çalışacağız. Önümüzde ilk etapta Dünya Şampiyonası var. İnşallah orada iyi bir sonuç alıp, yapılanmayı başarıyla tamamlarız."