Beden Sağlığı Kadınların beyni erkeklerden 'daha çok çalışıyor'

Kadınların beyni erkeklerden 'daha çok çalışıyor'

Paylaş
Kadınların beyni erkeklerden 'daha çok çalışıyor'

ABD'de yapılan bir araştırma, kadınların beyinlerinin erkeklerin beyinlerinden daha aktif çalıştığını ortaya koydu

ABD’deki Amen Kliniği'nde görevli bilim adamları, sonuçları "Alzheimer’s Disease" dergisinde yayımlanan araştırmada, 9 klinikten sağladıkları 46 bin 34 beyin ileri görüntüleme tekniğiyle elde edilen verileri karşılaştırdı.

Analizler, kadınların beyinlerinin birçok bölgesinin erkeklerinin beyinlerinden önemli ölçüde daha aktif olduğunu gösterdi.

Kadınların beyninin özellikle odak ve dürtü kontrolüyle ilişkili prefrontal korteks ve duygu durumu ile kaygıyla bağlantılı limbik ve duygusal bölgelerinin daha aktif çalıştığı tespit edilirken erkeklerin görsel ve koordinasyon kısımların daha aktif olduğu belirlendi.

CİNSİYET ESASLI RİSKLERİ ANLAMAK İÇİN ÖNEMLİ

Araştırma ekibinin lideri ve Amen Kliniği'nin kurucusu Psikiyatrist Daniel G. Amen, çalışmalarının beyindeki cinsiyet kaynaklı farklılıkları anlamak için önemli olduğunu kaydetti. Amen, "Kadınlar ve erkekler arasında tespit ettiğimiz ölçülebilir farklar, alzaymır gibi beyin rahatsızlıklarının cinsiyet esaslı risklerini anlamak açısından önemli" ifadesini kullandı.

Alzaymır, kadınlarda erkeklere oranla daha yüksek oranda görülürken erkeklerde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuna daha fazla rastlanıyor.

Haberin Devamı