Gündem Kadınlara özel cami yolda

Kadınlara özel cami yolda

Paylaş
Kadınlara özel cami yolda

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, kadın cemaatin abdest alıp erkeklerle aynı zeminde namaz kılabileceği camilerin inşa etmek istediklerini söyledi

Ali Bardakoğlu, kadınların mümkün olduğunca iyi şartlarda ibadet etmesi için ciddi bir çaba harcadıklarını ancak yapılanlarla yetinmenin mümkün olmadığını, şartları daha da iyileştirmek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Kadınlara camilerde daha aydınlık ve ferah mekanların sağlanması için gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Bardakoğlu, son 5-6 yıldır bu konuda önemli yol katettiklerini dile getirdi.

Camilerin önemli bir bölümünün kadın cemaat düşünülmeden inşa edildiğine dikkati çeken Bardakoğlu, “Arzumuz, bundan sonra kadın cemaatin de rahatlıkla abdest alabileceği, erkeklerle aynı zeminde namaz kılabileceği camilerin inşa edilmesi” diye konuştu.

Kadınlarla erkeklerin aynı katı, aynı zemini paylaştığı camiler bulunduğunu, buralarda kadınların cemaatin tabii bir parçası olarak ibadet ettiğini anlatan Bardakoğlu, bu camilerin sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

DİYANET'TE ÇALIŞAN KADIN SAYISI


Diyanette çalışan kadın din görevlisi sayısının on bini aştığını bildiren Bardakoğlu, kadın çalışanların, toplumda kadın bilincinin, kadın hakları anlayışının yer etmesinde ve kadınların hak ettikleri yerlere doğru mesafe almasında önemli faaliyetlerde bulunduklarını vurguladı.

6 BİNDEN FAZLA KIZ ÇOCUĞUNA BURS

Kurum olarak kız çocuklarının okutulmasına da büyük önem verdiklerine işaret eden Bardakoğlu, topluma örnek olmak için kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve kız çocuklarının okutulması kampanyası başlattıklarını söyledi.

Bardakoğlu, bu kapsamda personelin katkılarıyla 2009-2010 eğitim yılında 6 bini aşkın kız çocuğuna burs sağladıklarını ve okul masraflarını karşıladıklarını kaydetti.