Mehmet Coşkundeniz Kadınlar erkeklerden ve aşktan umudu kesmiş
HABERİ PAYLAŞ

Kadınlar erkeklerden ve aşktan umudu kesmiş

Twitter’da “İyi bir aşkı mı yoksa aşk olmadan iyi bir evliliği mi tercih edersiniz?” diye sordum. Gelen cevaplar beni fena halde hayal kırıklığına uğrattı. Bir kadın “Aşk geçici ve kandırıcı ama anlaşmak ömür boyu” dedi mesela... Bir başka kadın “Aşk şart değil. Hatta olmasa daha iyi” diye yanıt verdi. Başka bir kadının kafası karışık. “İyi bir evlilik” diyor ama “Her konuda anlaşıp aşık olmadığım biriyle de evlenemem” diye de ekliyor. “Zaten aşk bitiyorsa neden iyi bir evlilik olmasın ki?” dedi bir başka kadın. Size de garip gelmiyor mu? Elbette, aşk olmadan asla evlenmeyeceğini söyleyen kadınlar da oldu. Ama bu kadarı bile bende hayal kırıklığı yaratmaya yetti.

Haberin Devamı

***

Bir başka tartışma daha vardı Twitter’da. Doğru düzgün erkek bulamamaktan yakındı kadınlar. Bir kadın, “Ben şahsen içi dolu iki cümle edebilen erkekle senede 1-2 defa karşılaşıyorum” dedi. “Doğru dürüst birine rastlasak, ilişkiye de harcarız enerjimizi, her şeye de” dedi bir başkası. Daha da ileri gitti bir diğeri. “İçi dolu laf eden o 1-2 kişi de kalıplaşmış lafları kullanıp tüketiyor, elde sıfır kalıyor” dedi.... Vay canına... Aşktan ümidini kesen kadınlar erkeklerden de ümidini kesmiş. Peki ne olacak? Bu düzen böyle mi devam edecek? Radikal çözümler gerekmiyor mu artık?

***

O zaman gerçeklerle yüzleştireyim ben kadınları. İçi dolu laf edemiyor dediğiniz o erkeklerin hiçbiri yalnız değil ama siz yalnızsınız. Onlar yalnız değil ya, yanlarında da elbette kadınlar var. Peki söyler misiniz bana, bazı kadınlar onları içi dolu laf etmeden de kabul ediyorsa niçin kendilerini yorsunlar? Öyleyse bu biraz da kadının kadına ettiği türden bir şey olmuyor mu? Diyeceğim o ki; erkekleri suçlarken çuvaldızı biraz da kadınlara batırmak gerekiyor.

***

Evlilik konusuna gelince... Ben her zaman aşkın ve evliliğin birbirinden çok farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. İnsan çok aşık olduğu biriyle mutlu bir evlilik yürütemeyebilir. Ama mutlu bir evlilik için aşk şarttır. Ancak aşık olduğunuz kişiyle yapacağınız evlilik sizi mutlu edebilir. Diğer türdeki evlilik, “Laf olsun torba dolsun” cinsinden bir evliliktir ki; karşındaki insana dokunmak bile istemezsin. O zaman ne anlamı var bu evliliğin? Ailen mürüvvetini görsün diye mi evleniyorsun? Mürüvvetini gören ailenin, boşanman sırasında da çok üzüleceğini hesaba katman gerekiyor. Aşk gerçekten vardır ve kadın ile erkek arasındaki en iyi iletişim şeklidir. Birbirinden böylesine farklı olan iki cinsi, birbirine aşktan daha fazla yaklaştıran bir duygu, bir olgu yoktur. Ha bir de, kadınların erkekleri, erkeklerin de kadınları anlamaya ihtiyacı yoktur. Onların birbirlerini sevmeye ihtiyaçları vardır. Bu yeterlidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder