Spor Kadınlar buz hokeyinde sonuncuyuz

Kadınlar buz hokeyinde sonuncuyuz

Paylaş
Kadınlar buz hokeyinde sonuncuyuz

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda kadınlar buz hokeyi 5'incilik maçında Türkiye, İngiltere'ye 10-0 yenilerek, oyunları 6. ve son sırada bitirdi.

Salon: Cemal Gürsel Spor Kompleksi (500 Kişilik)
Hakemler: Karen Philippo (Belçika), Susan Collins (ABD), Jessica Hahnle (ABD)

İngiltere: Saunders (Jarrold), Hutchinson, Williams, Price, Farman, Cornford, Howton, Wiggins, Grieve, Summers, Herbert, Wilson, Carr, Saunders, Halliwell, Bolton, Turner, Emery

Türkiye:
Merve, Didem, Özlem Öz, Çağla Baktıroğlu, Mefharet, Sinem Yalçındağ, Yeliz, Sinem Doğu, Dilara, Çağla Sevgili, Tuba Ilgın, Nilay, Refika, Başak, Tuba Dokur, Teksin, Elif Bayrak, Ceren, Elif Ulaş, Özlem Yerebakan, Zeynep

Goller: Herbert (3), Bolton (2), Cornford (2), Wilson, Carr, Halliwell (İngiltere)

Karşılaşmaya hızlı başlayan Büyük Britanya, oyun kurmakta zorlanan Türkiye karşısında yaptığı ataklarla maçın daha ilk 5 dakikasında 3-0 öne geçti. Hücumun yanı sıra savunmada da yetersiz kalan milli takım, kalesinde Cornford ve Wilson’dan gelen iki gol daha gördü.

Başka gol olmayınca, birinci periyot bu skorla sona erdi: 5-0. Büyük Britanya takımı, ikinci periyotta etkili oyunu sürdüremedi. Bu periyotta toparlanan milliler gol şansı bulamadı, ancak kalesinde fazla gole de izin vermedi.

Konuk takım, kaleci Merve’nin güzel kurtarışlarıyla periyodun bitmesine 3 dakika kalana kadar skorunu artıramadı. Büyük Britanya’nın bu periyottaki tek golü, Bolton’dan geldi ve durum 6-0 oldu. Üçüncü periyot, Büyük Britanya’dan Carr’ın golüyle başladı. Oyundaki üçüncü golünü atan Herbert de skoru 8-0 yaptı.

Cornford’un golüyle de durumu 9-0’a getiren Büyük Britanya, kalesini gole kapattı ve bayan millilere gol şansı vermedi. Halliwell’den gelen son golle de karşılaşma, 10-0 Büyük Britanya’nın lehine sona erdi.

Bu maçla birlikte organizasyonda yaptığı 6 karşılaşmada da gol kaydetmeyi başaramayan Türkiye, kalesinde toplamda 98 gol gördü. Büyük Britanya, oyunları 5’inci sırada bitirirken, Türkiye 6. ve son sırada yer aldı.

Haberin Devamı