Dr. Haydar Dümen Kadının korkulu rüyası
HABERİ PAYLAŞ

Kadının korkulu rüyası

Haberin Devamı

İlk gece pek çok kadının kâbusu. Cinsellikten korkutulan kadın ne bedenini tanıyor ne de ilişkiden zevk alacağını biliyor. Bu yüzden kendini kasıyor, çift, cinselliği yaşayamıyor. Bu sorunun tedavisi var ama eşinizin üzerine gitmeyin, romantik olun.

BÖYLE SORU YOK!

İlişki sonrası tiksiniyorum


18 yaşındayım. İlişkiye girerken çok istekliyim. Bitince tiksiniyorum. Bu yüzden kızlar bir daha istemiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Hiçbir şey okurum. Sen rüya görmeye devam et, hiç yoktan iyidir. Rüyanda bile tiksinmeni aşamazsan beklemede kal. Bu durum en az 4 yıl sürecek. Aynı zamanda fakülteyi bitir. Kız arkadaşlarınla ruhsal dengeni kur, seksten önce onların ruh yapılarını hesapa kat yani ruhlarınızı öpüştürün. Nasıl mı olacak? Bunu kendi psikolojine ve insanlığına soracaksın. Şu kızları merak ettim. Randevu mu alıyorlar, kura kendinlerine çıksın diye dua mı ediyorlar? Sahi sen nereden mail attın bize? Hayal dünyasından mı? Anlamıştım zaten.

İsteksizlik başladı

25 yaşında, 3 yıllık evli kadınım, 1 kızım var. Bende isteksizlik başladı, hiç orgazm olmadım. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, kadının en yaygın ve büyük sorunu bu. Erkeklerinkiyle eşdeğer. Onların sorunu ise erken boşalma. Orgazm güçlüğünün yarısı senden, yarısı da eşinden kaynaklanıyor. Malumunuz beraber yürünür bu yollarda.

Adamın seni hamur gibi yoğuracak ve fırına verip pasta yapacak. Malzeme yetersizse, pasta erimiş olarak önünüze konulacak. Hamurun katkıları tam, usta fırına vermesini bilmiyor yani tekniğini beceremiyorsa yine pasta yok olur. Çare ararsanız ve uzman tarafından da gerekli yardımı alırsanız umarım yolunuz açılacak.

Kocam beni reddediyor

4 yıl önce evlendik. Kocamı her gün arzuluyorum ama eşim “Yorgunum” deyip beni reddediyor. Bu duruma üzülüyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, yaşını varsa çocuklarını da yazıverseydin. Ben bir hekimim, bilime dayanarak ruhsal ve cinsel sağlığınızı korumak için kararlar veririm. Evlliğiniz bu koşullarda uzun vade şansı vermiyor gibi. Çünkü gelecek yıllarda sayınız daha da düşecek.

Ya sen “Kaderim buymuş” diyeceksin ya da geleceğin için kararını şimdiden vereceksin. Öncelikle eşinin bu konuda profesyonel yardım almasını sağlayacaksın. Eşinin önemli bir aşama yapacağını sanmıyorum. Eğer şansını kullanırsan ileride pişman olmayacaksın.

Sivilcelerimin sebebi mastürbasyon mu?

18 yaşındayım. Günde 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Yüzümde çok sivilce çıktı. Çevremdekiler bunun mastürbasyonla ilgili olduğunu söylüyor.

CEVAP

Değerli okurum, konunun mastürbasyonla ilgisi yok. Günde 2 defa kremsiz sabunla yüzünü yıka. Sivilceleri sıkma.

Tam sertleşme olmuyor

18 yaşındayım. 2-3 kez cinsel ilişkiye girdim ama penisim tam sertleşmiyor. Mastürbasyonda sorun yok ama ilişkiye girerken heyecanlanıyorum. Çok korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapman gerekmez. Biraz erken başlamışsın bu işlere. Sabırlı ol. Tedirgin olma. Alışana kadar böyle aksamalar olabilir. Mastürbasyona da çok yüklenme.

Kan gelmiş ama...

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Üzerinde pijama vardı. 9-10 saat sonra idrarını yapınca kan gelmiş. Acaba kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, idrarla zarın ilgisi yok.

Kız arkadaşım ayda 2 kez adet görüyor

Kız arkadaşım ayda 2 kere adet görüyor. Hasta diye korkuyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, genç kızlarda böyle olabiliyor. Hemen bir kadın doğum uzmanına gitsin, tedavisi yapılıyor.

Neden erken boşaldım?

20 yaşındayım, 2 kez ilişkiye girdim, erken boşaldım. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yardıma ihtiyacın yok. Heyecandan böyle olur. Önce kafaya takma. Sürekli kız arkadaşın olunca ya da evlendiğinde aradan birkaç ay geçtiğinde hâlâ erken boşalman devam ediyorsa tedavi ederiz be yavrum.

Esnek olabilir mi?

22 yaşında nişanlı kızım. Nişanlımla 1 ay önce ilişkiye girdik, benden kan gelmedi. Daha önce sürtünme yoluyla beraber oluyorduk. Penisi vajinama 1-2 santim girdi. Aynı günün akşamı adet gördüm. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, zarın esnekti. “Neden?” diyorsan çünkü bunu koruyan sensin. Daha önce ilişkin olmadığına göre bu arkadaşınla da denemede kan gelmediği verilerinden hareketle ben bu teşhisi koydum. Doktora gitmene de gerek yok.

Nişanlım kaçıyor

25 yaşındayım. Nişanlımla ilk ilişkimizi 1 yıl önce yaşadık. 2 aydır nişanlım ilişkiden kaçıyor. Canının yandığını, zevk almadığını söylüyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, nişanlın kendini kasıyor. Çünkü korkuyor. Acı da beynine hançer gibi saplandı. Acı duyacağı için kasılıyor. Kasıldığı için acı duyuyor. Kısır döngü böylece başladı. Nişanlının vajinismus sorunu olduğunu sanıyorum. Evlendiğinizde bir süre geçtikten sonra hala birleşme olmamışsa bunun da tedavisi var. Nişanlının üstüne gitme, psikolojik olarak onu yumuşatmaya bak.

Hemen boşalıyorum

21 yaşındayım, erken boşalıyorum. Kız arkadaşımın elini tutsam kontrol edemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, fazla heyecan, bir o kadar da erkeklik potansiyelinin işareti bunlar. Alışacaksın. Zamanla iraden güçlenecek. Sorunlar da düzelecek.

Frenleyemiyorum

18 yaşındayım. Sınavlara çalışmadan önce mastürbasyon yapıyorum. Kendimi frenleyemiyorum. Derdim büyük mü?

CEVAP

Değerli okurum, zıpkın gibi bir delikanlısın. Basamak basamak in. Önce yarıya in. Bir gün yap, bir gün yapmayıver. 6 ay sonra iki gün yapma, bir gün yap. Bu tempo zaten sana yeterli olacak. Biraz çaba göstermen gerekir. Bir de derslere başlamadan önce ya çıkıp koş ya da soğuk duş al.

Kendini tamir eder mi?

18 yaşında kızım, erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, zarım bozuldu. 25 yaşına kadar evlenmeyeceğim. O zaman kadar ilişkiye girmesem zar kendini tamir eder mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı kendi kendini tamir etmez. Zamanı geldiğinde çaresini düşünürsün. Keyfini bozma. Giden gitmiş, ardından bakarsan gözlerini yorarsın. Ruhunu kedere boğarsın. Onlar daha kötü.

Küçük diye utanıyorum

Cinsel organımın normal hali 4 santim. Ereksiyon hali ise 6 santim. Kız arkadaşımla bir türlü ilişkiye giremedik. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, çözüm aranmalı. Birkaç santim büyümesi ancak operasyonla olur. Bu konuda uzman arkadaşlarımız var. Yüz yüze konuşup mutlaka ondan bir fikir alman gerekir.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevginin de ölçüsü vardır. Gramı az, tonu fazladır. Biri yetmez, öteki çökertir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder