Dr. Haydar Dümen Kadın rol yapıyor ama...
HABERİ PAYLAŞ

Kadın rol yapıyor ama...

Haberin Devamı

Bazı kadınlar zaman geçince cinselliğe ilgisini kaybediyor. Kurulu düzenini bozmamak için susuyor. İlişkiden zevk almıyor ama eşine bunu anlatmıyor, rol yapıyor. Hanımlar, kocanız bunu öğrenirse size güvenini kaybedebilir, en iyisi yardım alın

BÖYLE SORU YOK!

Cinsel bereketim artar mı?
İki ay önce turla yurt dışına çıktım. Antik genelev gezdirdiler. Cinsel bereketim artar mı? RUMUZ: ÇARESİZ TURİST

CEVAP
Değerli okurum, senin bereketin sel olup dağları, taşları aşacak. Tarihi cilveler, birikmiş tecrübeler, ilginç ve tuhaf sahneler içinde kabarıp köpürecek, dur durak bilmeyecek. Herkesin içten coşan yapıları yok, senin gördüklerini onlar görmediklerinden ateşlenseler de standart sayılara talim edecekler.

İşin zoru evlendiğinde kadın tempona dayanamazsa ne olacak? Evlenince bu bilmece zor çözülecek. Çünkü şansın ve eylemin eşine bağımlı kalacak. Sonunda musluk kurumayacak ama sular seller gibi de akmayacak!!!

Odada her şey bitiyor
23 yaşındayım. Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmeye karar veriyoruz ama aynı odaya girince her şey bitiyor, sertleşme olmuyor. Neden?

CEVAP
Acemilikten değerli okurum. Acemilik tek başına bir şey ifade etmez. Önyargıdan, ya sertleşme olmazsa diye yarattığın stresten. Tahminim 14 yaşında mastürbasyona başladın. Bu eyleme şartlandığından olmaz.

Dahası silahı ateşleyen mermideki kapsüldür. Usulüne uymayan titreşimlerden, zamanın kısalığından, bilinç altı birikim ve kuşkularından, belki de vicdanın kırıntılarından dolayı olmaz. Bana göre deneyim ve gözlem farklıdır. Acelen niye? Yarınlar torbaya mı girdi?

Karım neden isteksizleşti?
37 yaşındayım, 5 yıllık evliyim. 1 yıldır karım çok isteksiz. O da çok üzülüyor. Bize yol gösterin.

CEVAP
Değerli okurum, sorun klasik ve sık rastlanan türden. Sebebi evliliktir. Bu tablonun resmini yapalım. Baş sorumlu monotonluk. Yemeğin sosu, süsü, iştah açıcı olması gerekir. Değişilikler her zaman geçerlidir. Estetik fanteziler katılmazsa ilişkinin tadı iştah açmaz. Sözlü dil, sıcak yürek ilişkinin anahtarıdır.

Güven duygusu evlilik yapısının temelidir. Temel zaman zaman güçlendirilmelidir. Ayrıca kişilerin kendilerine göre olumsuzlukları da unutulmamalıdır. Ruh uymuyorsa, isteksizliğe davetiye çıkarır.

Önünüzde uzun bir yol var, bu yolda giderken karı-koca bir psikoloğa uğrayıverseniz.

Azaltmak istiyorum
20 yaşındayım. Günde 1 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen 2 oluyor. Zararlı olduğunu biliyorum. Nasıl azaltabilirim?

CEVAP
Değerli okurum, çok zararlı değil. Ama yarıya indirirsen olay her bakımdan iyi gelişir. O kadarını da başarırsın. Sana güveniyorum, gençsin, yiğitsin. Başaramadığın durumlarda da kendini suçlamadan mücadeleye devam et. Haftada 4 kez için izin belgen benden.

Zevk alıyorum ama...
24 yaşında kızım. 1 yıldır ilişkim var. İlişkiden zevk almama rağmen vajinamda kuruluk oluyor. Erkek arkadaşımın benden uzaklaşmasından korkuyorum ve zevk almadığını düşünüyorum. Çaresi var mı?

CEVAP
Sevgili okurum, erkek arkadaşın zevk alıyor. Bu biyolojik bir kural. Sen acı çekmiyorsan sorun yok. Fazla kayganlık kadınlar ve erkeklerde olumsuz rol oynuyor. Ayrıca erkek arkadaşından sana ne! Sen kendi işine bak. Gerekirse kayganlaştırıcı kullanırsın.

Kocama rol yapıyorum
17 yıllık evli kadınım ve eşimle ilişkide hiçbir şey hissetmiyorum. Zevk almıyorum ve kocama rol yapıyorum. Bunu kocam kendini kötü hissetmesin diye yapıyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP
Sevgili okurum, sorunun kolay çözülecek türden değil. Bir uzman hekimin işi yani psikiyatrın. Aslında eşler birlikte doktora gitmeli, evlilik tedavi edilmeli. Uzaktan yapılacak bir şey yok. Rol yaptığını eşine söyleme. Bunu doktor uygun biçimde anlatır. Söylersen sana olan güveni sarsılır.

Sevgilim hamile mi?
3-4 ay önce kız arkadaşımla korunarak ilişkiye girdik. 2 aydır adet görmediğini söyledi. Doktor “Normal” demiş. İkimizin de sinirleri bozuk. Acaba hamile mi?

CEVAP
Değerli okurum, ortada sorun yok. Doktora gitmiş, bir şey yok sonucunu almış. Sıkıntıları psikolojik kökenli. Ama böylesine ciddi bir durumda rahatlamanız gerekiyorsa başka doktora başvurun.

Eşim çok bağırdı
26 yaşındayım, karım 23 yaşında. 2 ay önce evlendim. Gerdek gecesi eşim çok bağırdı. Bir daha ilişkiye giremedim. Psikolojim bozuldu. Ne yapayım?

CEVAP
Değerli okurum, sabırlı ve sakin ol. Sendeki sistem bozulmaz. Üzülüp kaygılanırsan sorunun çözümü uzar. Bu arada o bilinen haplardan alarak atı kamçılarsan saplandığı yerden çıkar. Ama eşinin sorununun çözülmesi gerekiyor.

Zararı olur mu?
19 yaşındayım. Kız arkadaşımın vajinasının üzerine boşaldım. Bunun zararı olur mu?

CEVAP
Değerli okurum, olmasına olmaz. Ama olan olmuş. Hadi bekleyelim, bakalım. Bu arada da biraz dua edelim olmasın diye.

Sertleşme hemen bitiyor
18 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken sorun yok ama ilişkide sertleşme bitiyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP
Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. Konsantrasyonunu kadına yoğunlaştıracaksın. Alışacaksın bu yollarda yürümeye. Mastürbasyonun dağlarında, tepelerinde çok fazla dolaşma.

Penisimin boyu uzar mı?
18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bu ileride sorun çıkarır mı? Boyu daha da uzar mı?

CEVAP
Değerli okurum, 10 santim işini görür. Bütün erkekler için cinsel organın aksesuarlara gereksinimi vardır tıpkı araba gibi. Bir araba düşün, radyosu yok. Olmaz. Eğer sen duygularını, ruhunu, dilini çok iyi kullanırsan senin ufak dediğin organ bütün hedefleri deler geçer. Ama kiloluysan ve kilo verirsen 2 santim kazanırsın.

Kız mıyım, değil miyim?
19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Çamaşırımda kan lekesi gördüm. Adetim yeni bitmişti. Şimdi başkasıyla nişanlıyım. Acaba kız mıyım, değil miyim?

CEVAP
Sevgili okurum, fala baktırsak daha iyi. Her şeyi biliyorlar! Biz kıyısından köşesinden ihtimal üzerine konuşalım. Bu yüzeysel incinme kanamasına benziyor. Normal birleşmede kanama olur diye düşünüyorum.

Ne zaman diktirmeliyim?
Kızlık zarını evlilikten çok önce diktirsek birleşmede kanama olmaz mı? Diktirmek için belli bir zaman mı geçmeli?

CEVAP
Sevgili okurum, gerdek gecesinden 1-2 gün önce diktirirsen olur, yani kanar.

Penisim şişiyor
Mastürbasyon yaptığımda penisimde şişlikler oluyor. Utandığım için doktora gidemiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP
Değerli okurum, zorlayarak mastürbasyon yapma. Sert hareketlerden kaçın. O tür şişmelerin pek olumsuz anlamı yoktur. Ama yine de için rahat etsin diye bir ürolog doktora başvurmalısın.

GÜNÜN SÖZÜ
Romantizmin, gecenin karanlığını bile aydınlatacak kadar şiirsel bir yanı vardır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder