Kadın patronların yemek sırları

Paranın kadın patronları onlar. İş kurmada ve büyütmede marifetleri belli, peki mutfakta nasıllar? Ne yer ne içerler?

Kimi profiterol düşkünü kimi geleneksel mutfağa bayılıyor. Kimi mutfakta bir aşçı kesilirken kimi sadece özel günlerde pişiriyor. Hepsinin ortak yanı ise sağlıklı beslenmeleri… Demet Cengiz’in Patron Çıplak kitabı iş insanlarının DNA’sını çıkarırken, kadın patronların yeme içme alışkanlıklarına da ışık tuttu.

Kimi profiterol düşkünü kimi geleneksel mutfağa bayılıyor. Kimi mutfakta bir aşçı kesilirken kimi sadece özel günlerde pişiriyor. Hepsinin ortak yanı ise sağlıklı beslenmeleri… Demet Cengiz’in Patron Çıplak kitabı iş insanlarının DNA’sını çıkarırken, kadın patronların yeme içme alışkanlıklarına da ışık tuttu.

Beslenmeye çok dikkat ederim. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Günde üç öğün yerim. Daha çok sebze ve balık ağırlıklı besleniyorum. Kırmızı et ve ekmek yememeye çalışıyorum. Çorba çok severim. En çok Akdeniz başta, Japon, Tayland, Vietnam, Uzakdoğu mutfaklarını severim. Ara sıra yemek pişiririm. Dışarıda yemeyi dostlarla olursa severim. Daha çok balıkçıları tercih ederim. Yeni mekanlara açığım. Aslında denemek isterim ama pek fazla vakit bulamıyorum.

Güler Sabancı

Beslenmeye çok dikkat ederim. Sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Günde üç öğün yerim. Daha çok sebze ve balık ağırlıklı besleniyorum. Kırmızı et ve ekmek yememeye çalışıyorum. Çorba çok severim. En çok Akdeniz başta, Japon, Tayland, Vietnam, Uzakdoğu mutfaklarını severim. Ara sıra yemek pişiririm. Dışarıda yemeyi dostlarla olursa severim. Daha çok balıkçıları tercih ederim. Yeni mekanlara açığım. Aslında denemek isterim ama pek fazla vakit bulamıyorum.

Özel bir diyetim ve beslenme disiplinim yok. Sevdiğim her şeyi yerim ama zamanla kendime zararlı şeyleri sevmemeyi öğrettim. Beyaz un ve şekerden uzak dururum. Kahvaltıda meyve, müsli ve yoğurt; hafta sonu yumurta yerim. Öğlen mercimek, maş fasulyesi gibi hayvani olmayan protein ve sebzeyle, akşam deniz ürünleri ve sebze ağırlıklı beslenirim. Tatillerde böyle bir disiplin yok tabii ki. Egeliyim. Ege mezeleri, otlarına, kalamar, ahtapot ve midyeye bayılırım. Japon ve İtalyan mutfaklarını da severim. Maalesef istediğim sıklıkta yemek pişiremiyorum. Zira mutfakta çalışmayı seviyorum. Yeni yerler denerim ama alıştığım, vazgeçemeyeceğim yerler de var.

Ümit Boyner

Özel bir diyetim ve beslenme disiplinim yok. Sevdiğim her şeyi yerim ama zamanla kendime zararlı şeyleri sevmemeyi öğrettim. Beyaz un ve şekerden uzak dururum. Kahvaltıda meyve, müsli ve yoğurt; hafta sonu yumurta yerim. Öğlen mercimek, maş fasulyesi gibi hayvani olmayan protein ve sebzeyle, akşam deniz ürünleri ve sebze ağırlıklı beslenirim. Tatillerde böyle bir disiplin yok tabii ki. Egeliyim. Ege mezeleri, otlarına, kalamar, ahtapot ve midyeye bayılırım. Japon ve İtalyan mutfaklarını da severim. Maalesef istediğim sıklıkta yemek pişiremiyorum. Zira mutfakta çalışmayı seviyorum. Yeni yerler denerim ama alıştığım, vazgeçemeyeceğim yerler de var.



Özel yaptığım bir diyetim yok ama hep yediklerime dikkat ederim. Yemek ayırmam ama kalorilerine hep dikkat ederim. Soframızda çeşit çeşit baharat olur. En çok Kayseri tatlısı Nevzine ve sucuk, pastırma ve ıspanaktan yapılan Kayseri pilavını severim. Hafta içi pek kahvaltı yapmıyoruz ama hafta sonu yumurtanın da olduğu klasik kahvaltı yapıyoruz. Öğlen ve akşam çorba, salata, sebze yemeği ve tavuk tercih ediyorum. Türk mutfağına, özellikle yöresel yemeklere daha düşkünüm. Çin, Hint ve İtalyan yemeklerini de severim. Yemek pişirmeyi çok severim. İyi yaptığımı da söylerler ama artık pek yapamıyorum. Eti de balığı da severim ama galiba Adanalı olmaktan et birazcık daha ağır basıyor.

Demet Sabancı Çetindoğan

Özel yaptığım bir diyetim yok ama hep yediklerime dikkat ederim. Yemek ayırmam ama kalorilerine hep dikkat ederim. Soframızda çeşit çeşit baharat olur. En çok Kayseri tatlısı Nevzine ve sucuk, pastırma ve ıspanaktan yapılan Kayseri pilavını severim. Hafta içi pek kahvaltı yapmıyoruz ama hafta sonu yumurtanın da olduğu klasik kahvaltı yapıyoruz. Öğlen ve akşam çorba, salata, sebze yemeği ve tavuk tercih ediyorum. Türk mutfağına, özellikle yöresel yemeklere daha düşkünüm. Çin, Hint ve İtalyan yemeklerini de severim. Yemek pişirmeyi çok severim. İyi yaptığımı da söylerler ama artık pek yapamıyorum. Eti de balığı da severim ama galiba Adanalı olmaktan et birazcık daha ağır basıyor.

Her şeyi afiyetle yerim. Boğa burcu olarak yemeğe bayılırım. Kahvaltıda omlet, öğlen ve akşam balık veya et, bol sebze ve salata… En çok Uzakdoğu mutfağını, baharatlı ve pozisyon alan tatları severim. Hiç yemek pişirmem, hiç sevmem pişirmeyi ama iyisini pişirtmek için bütün organizasyonları kurarım. En son evdeki hanımı cheese cake yapma kursuna yolladım. Kendimi daha iyi yaptığım şeylerde kullanıyorum.

Leyla Alaton

Her şeyi afiyetle yerim. Boğa burcu olarak yemeğe bayılırım. Kahvaltıda omlet, öğlen ve akşam balık veya et, bol sebze ve salata… En çok Uzakdoğu mutfağını, baharatlı ve pozisyon alan tatları severim. Hiç yemek pişirmem, hiç sevmem pişirmeyi ama iyisini pişirtmek için bütün organizasyonları kurarım. En son evdeki hanımı cheese cake yapma kursuna yolladım. Kendimi daha iyi yaptığım şeylerde kullanıyorum.

Diyetim ızgara balık, et ve tavuk, yanında sebze ve meyveden oluşur. Yağlı yemekler, hamur işi ve tatlı dokunmak istemediğim ve bana ağırlık veren besinlerdir. Sabahları yağsız yoğurt, meyve ve mısır gevreği yerim. Öğlen ve akşam ise ızgara balık, sebze ve meyve yerim. Sağlıklı beslenmeye gayret ederim. Japon ve Toscana en sevdiğim mutfaklardan. Yemek pişirmeyi çok severim. İspanyol paella çok yaptığım bir yemektir. Maalesef çok vakit bulamıyorum.

Suzan Sabancı Dinçer

Diyetim ızgara balık, et ve tavuk, yanında sebze ve meyveden oluşur. Yağlı yemekler, hamur işi ve tatlı dokunmak istemediğim ve bana ağırlık veren besinlerdir. Sabahları yağsız yoğurt, meyve ve mısır gevreği yerim. Öğlen ve akşam ise ızgara balık, sebze ve meyve yerim. Sağlıklı beslenmeye gayret ederim. Japon ve Toscana en sevdiğim mutfaklardan. Yemek pişirmeyi çok severim. İspanyol paella çok yaptığım bir yemektir. Maalesef çok vakit bulamıyorum.



Beslenmeyi ciddiye alırım. 40 yaşından sonra metabolizma aynı şekilde devam etmiyor. Bol sebze ve meyve yerim. Ofiste bir klasik haline gelen lahana çorbam… profiterolü yememeye çalışıp yine de yiyorum. Sabah çilekli müsli, öğlen meşhur lahana çorbam, Saray Hanım’ın salatası, sonra toplantılarda masadan eksik olmayan elma, ceviz ve badem, arada simit-peynir… Akşam da hafif bir şeyler… Evin şefi Yılmaz (eşi), ben hemen hemen hiç yemek pişirmem. Japon mutfağını severim. Yenilikçi mönüler severim.

Gülden Yılmaz

Beslenmeyi ciddiye alırım. 40 yaşından sonra metabolizma aynı şekilde devam etmiyor. Bol sebze ve meyve yerim. Ofiste bir klasik haline gelen lahana çorbam… profiterolü yememeye çalışıp yine de yiyorum. Sabah çilekli müsli, öğlen meşhur lahana çorbam, Saray Hanım’ın salatası, sonra toplantılarda masadan eksik olmayan elma, ceviz ve badem, arada simit-peynir… Akşam da hafif bir şeyler… Evin şefi Yılmaz (eşi), ben hemen hemen hiç yemek pişirmem. Japon mutfağını severim. Yenilikçi mönüler severim.

Özel bir diyet uyguluyorum. Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Bu çerçevede kaldığı sürece çok fazla yemek ayırmıyorum. Kahvaltının çok önemli olduğuna inanırım. Güne güzel bir kahvaltıyla başlıyorum. Ara öğünlerime de özen gösteriyorum. Favorim Türk mutfağı! İş hayatından yemek pişirmeye pek fırsat bulamıyorum. Yeni yerleri denemeyi de severim, müdavimi olduğum restoranlar da vardır.

Evrim Aras

Özel bir diyet uyguluyorum. Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Bu çerçevede kaldığı sürece çok fazla yemek ayırmıyorum. Kahvaltının çok önemli olduğuna inanırım. Güne güzel bir kahvaltıyla başlıyorum. Ara öğünlerime de özen gösteriyorum. Favorim Türk mutfağı! İş hayatından yemek pişirmeye pek fırsat bulamıyorum. Yeni yerleri denemeyi de severim, müdavimi olduğum restoranlar da vardır.

Yemek yapmaya pek vakit bulamam ama fırsat bulmuşsam keyif alırım. Annem New York’ta doğup büyümüş bir Porto Rikolu. Oranın yemeklerini iyi yaparım ama ayda iki üçü geçmez. Türk, İtalyan, Uzakdoğu, Fransız, Meksika, tüm dünya mutfaklarını da severim. Yeni tatlar, yeni şefler denerim. Kaynak: Kadinbu.com

Sibel Kutman

Yemek yapmaya pek vakit bulamam ama fırsat bulmuşsam keyif alırım. Annem New York’ta doğup büyümüş bir Porto Rikolu. Oranın yemeklerini iyi yaparım ama ayda iki üçü geçmez. Türk, İtalyan, Uzakdoğu, Fransız, Meksika, tüm dünya mutfaklarını da severim. Yeni tatlar, yeni şefler denerim.

Kaynak: Kadinbu.com