Advertorial Kadın istihdamında lider marka
Sponsorlu

Kadın istihdamında lider marka


Paylaş
Kadın istihdamında lider marka

Bir Ankara markası olan ve 33 yıldır faaliyet gösteren Altunbilekler, bugün itibarıyla 77 mağazasıyla, Ankaralıların tüketim kültürünü geliştirmeye hızla devam ediyor. Altunbilekler, değişen tüketici beklentilerini, değişen teknolojiyi yakından takip etmenin yanında, Ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla; kadın istihdamına yönelik çalışmalar kapsamında da önemli çalışmalara imza atıyor

Özellikle kadın istihdamında yaptıkları çalışmalarla önemli atılımlar gerçekleştiren Altunbilekler, çalışmalarının ilhamını kadının doğası ile perakendenin doğasının fazlaca örtüşmesinden alıyor.

İş-Kur’dan Kadın İstihdamı Ödülü

Ülkemizde “Çalışma Hayatında İstihdam Seferberliği” kapsamında başlatılan çalışmalarla birlikte geçtiğimiz Mart ayında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ankara İş Kurumu İl Müdürlüğünce, “Çalışan Kadın İstihdamına Yönelik Çalışmalar” konusunda ödüle layık bulunan Altunbilekler, İş İnsanı olabilmek anlayışıyla, İş Dünyasında Kadın Olmak temasının üzerinde önemle durarak, kadınlara sağladığı istihdamla ve kariyer planlarıyla Ankara perakendesinin lideri olmayı sürdürüyor.

Altunbilekler Aynı Zamanda Bir BM Projesi olan WEPs İmzacısı

Altunbilekler İnsan Kaynakları ve Kurumsallaşma Direktörü Öznur Altunbilek, “Kadının güçlenmesi prensiplerinde de var olan önemli maddelerden biri işyerinde cinsiyet eşitliğidir. İnsan kaynakları politikamız gereğince biz de her pozisyonda buna dikkat ediyoruz. Genel bir değerlendirme yaptığımızda eşitliği yakalamak mümkün. Ancak ilerleme kaydetmemiz gereken yer yönetici pozisyonları. Orta ve üst kademede kadın yöneticiler sektörde yok denecek kadar az.
Biz Altunbilekler olarak mağaza müdürlerimizde cinsiyet eşitliğini yakalayabilmek adına ve daha çok erkek işi gibi görülen mağaza müdürlüğü için kadınlarımızı teşvik etmek, onları cesaretlendirmek ve yetkinliklerini ve potansiyellerini keşfedebilmeleri adına yönetimin cinsiyeti olmaz sloganıyla bir kadın perakendeciler topluluğu kurduk. Kurum psikoloğumuzla birlikte bir araya geliyor kadın yönetici olmanın zorluklarını, önümüze çıkan engelleri, çözüm yollarını, sayımızı kurum içinde arttırmanın çarelerini arıyoruz. Kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biri olan WEPs (Kadının Güçlenmesi Prensipleri) imzacısı Altunbilekler hedefini %50’ye yaklaşan kadın yöneticiyle gerçekleştirmek üzere” diyor.

“Kadının doğasıyla perakende doğası inanılmaz derecede benzerlik gösteriyor”

“Fark yaratan her şey soyuttur. Kadınlara yönetici olmaları için izin verin farklılığı ve verimliliği nasıl yakalayacaklarını görün”

“Kadın erkek işi diye bir şey yoktur. Kadınlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini görüyoruz. Perakende sektöründe, kadının doğasıyla perakende doğası inanılmaz derecede benzerlik gösteriyor. Perakendenin hizmet anlayışındaki ilgi, empati, nezaket, detay, titizlik düzen kadının doğasına birebir uymakta.” diyen Öznur Altunbilek, “Bizler çalışanlarımıza eşit derecede rekabet edebilme olanağı sağlamalıyız ve kadının mağazayı yönetemeyeceği inancını kırmalıyız. Evini yöneten mağazalarımızı da yönetir. Kadınların yarattıkları soyut katkılar asla yadsınamaz. Perakendede bugün en çok konuştuğumuz konulardan biri de sıradanlık ve aynılık. Fark yaratan
her şey soyuttur. Kadınlara yönetici olmaları için izin verin farklılığı ve verimliliği nasıl artıracaklarını görün” mesajını sözlerine ekledi.

Ev Hanımları Projesi sektörde farklılık yarattı

Kadın çalışanlara yönelik her kademede projeler geliştiren Altunbilekler, ev hanımları mağazalara sadece alışveriş için değil, çalışma hayatında olmak için de gelmeli anlayışıyla, ev hanımlarını iş hayatına kattı. Kadınların, hem ülke ekonomisine değer katması hem de aile bütçesine katkıda bulunmalarını desteklemek amacıyla ev hanımlarını uygun pozisyonlarda
mağazalarında değerlendirerek iş temposuna ve çalışma prensiplerine uyum sağlayan takım
arkadaşları yaratıyor.

''Yönetimin Cinsiyeti Olmaz'' Projesiyle kadın Yönetici İstihdamına Tam Destek

Bünyesinde kurduğu Altunbilekler Akademi ile tüm çalışanlarına sürekli eğitimler ve çalıştaylar düzenleyen Altunbilekler, kadın yöneticilerin desteklenmesi amacı ile ''kadın'' olmanın iş dünyasındaki zorluklarına karşı kurum içinde ne tür iyileştirmelerin yapılacağını tespit ediyor. Kadın çalışanın güçlendirilebileceğine ilişkin önerileri geliştirerek, yöneticilerin perakendedeki becerilerini üst seviyelere taşıyacak destekler sağlıyor. “Yönetimin Cinsiyeti Olmaz” projesiyle, kadın yöneticilerin ve kadın yönetici adaylarının yaptığı birebir hedef çalışmalarıyla başlayan proje ile, kadın-erkek yöneticilerin birlikte katılımı ile gerçekleştirilecek yeni projeler hedefleniyor.

Perakendede kadın olmanın avantaj ve dezavantajlarını, kadının iş dünyasında “iş insanı” olarak yer alabilmesi için ne tür desteklere ihtiyaç duyduğu konularını sürdürdüğü projelerle değerlendiren Altunbilekler, kadının perakende sektöründe etkin ve verimli hale getirilmesinde, başta bireysel istek ve iş beklentilerinin ve çalıştığı kurumun bakış açısı ile kurum kültürünün buna uygun olmasına büyük önem veriyor.