Aytül Farquharson Kadın düşünerek bile tatmin olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Kadın düşünerek bile tatmin olabilir

Haberin Devamı

Cinsellik ve kendi bedeniyle ilgili gerçekleri bilmek bugünün kadını için gündelik yaşamın bir parçası. Her gün gazete ve dergilerde üzerine bir şeyler yazılan kadın cinselliği hakkında yapılan araştırmalar, aslında yakın zamana kadar kadınların bu konu hakkında pek bir şey bilmediğini ortaya koyuyor. Sadece birkaç nesil öncesine kadar kadınların orgazmın neye benzediği konusunda bir fikri olmadığı, bu araştırmalarda yer alıyor.
Hatta 1970’li yıllarda hala, kadın orgazmı diye bir şeyin olmadığını, bunun gazete ve dergilerin yarattığı bir kavram olduğunu iddia edenler çoğunlukta... Bugün ise her şey çok farklı. Bilim adamları bir kadının orgazm olmasının sağlığı açısından şart olduğunu düşünüyor. Oysa Amerikan Tıp Birliği Dergisi’ne göre Amerikalı kadınların bile yüzde 43’ü cinsel fonksiyon problemi yaşıyor. Bu durumun yol açtığı sonuç da tabii ki orgazm olamamak.

Duygusal zeka ve seks

Farklı bedensel işleyişe sahip kadın ve erkek, aynı sistemde yaratılmış olmalarına rağmen, konu cinsellikten haz alma olduğunda da iki farklı uçta. İngiltere’deki King’s College’da, 2000 kadın ve ikizi üzerinde yapılmış bir araştırmada, duygusal zeka ve cinsel zevk arasında önemli bir bağ olduğu saptanmış.
Yani kadınların duygusal zekası ne kadar fazlaysa, kendi bedenlerinden, dolayısıyla cinsellikten aldıkları hazzın o kadar arttığı görülmüş. İşin daha da ilginç yanı, düzenli ve tatmin edici seksin de kadının duygusal zekasının artmasına neden olduğuymuş! Bilim adamları bu durumun tek sebebinin östrojen olduğunu söylüyor.

Düzenli seks sayesinde artan östrojen düzeyi kadının beyin aktivitesini de yükseltiyor. Akıllı kadınlar daha entellektüel ve maceracı bir düşünüş tarzına sahip oluyor. Bu da onları sekste daha cüretkar ve ne istediğini bilir, anlatır hale getiriyor. Cinsel Tıp Dergisi’nde (The Journal of Sexual Medicine) yayınlanan bir başka araştırmada ortaya konulan sonuç da söylediklerimizi doğrular nitelikte. Araştırma, düşük duygusal zekanın kadınlarda orgazm sorununa yol açtığını ortaya koyuyor.

Bu kadınların yüzde 30’u için cinsellikten son kertede zevk almak, yani orgazm olmak, tek kelimeyle imkansız! Bu durumun bilimsel işleyişi ise söyle: Beyindeki salgılar libido (cinsel içgüdü) düzeyini ciddi şekilde etkiliyor. Bu salgıların libido gibi etkili olduğu bir başka beyinsel aktivite ise hayal kurma gücü.

Yani salgılar, cinsellikten haz alabilmemiz için temelde sahip olmamız gereken iki şeyi etkiliyor. Pek çok kadının cinsellikten yeterli zevk alamamasının nedeni olarak kendi bedeninin yaratılışını gördüğü, araştırmaların bize gösterdiği gerçeklerden. Oysa yine aynı araştırmalar, kadınların sorunu farklı yerde aradığını, bu cevabı veren kadınların aslında iletişim zorluğu çektiğini, utanma engeli yüzünden hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyleri eşlerine söyleyemediklerini gösteriyor.

Uzmanlara göre tatmin edici seksin sırrı esasen karşındaki kişiyi anlamakta yatıyor. Kendini tanıyan, ifade edebilen, duygusal hassasiyete ve başkalarının davranışlarının ne anlama geldiğini anlama yeteneğine sahip kadınların cinsellikte de daha iyi bir tatmin sağlayabileceği muhakkak. Bilim adamlarına göre de duygusal zekanın cinsel tatmindeki en büyük görevi, buna sahip kişilerin alıp verme olayını iyi ayarlayabilmesi.

Ancak ‘duygusal zekası yüksek kadınlar da cinsellikte sorun yaşamayacak’ diye bir şey yok. Tam tersine toplumsal baskılar bu kadınların da aynı şekilde sorun yaşamasına neden oluyor. Cinsellik alanında çalışan bütün araştırmacıların hemfikir olduğu bir diğer nokta ise kadın orgazmının erkek orgazmına göre daha karmaşık olduğu.

Erkekler sadece fiziksel uyarılmayla bu tatmine ulaşabilirken kadınlar düşünce anlamında da uyarılmaya ihtiyaç duyuyor. Yani hem fiziksel hem de ruhsal anlamda uyarılması gerekiyor kadınların. Ancak çok ilginç bir başka gerçek burada devreye giriyor: Kadınlar, gerekli alt yapıya sahip olduklarında erkekten farklı olarak sadece düşünce yoluyla orgazmı tadabiliyor.

Özetle, engelleri beyninde aşmış ve artık cinselliğiyle barışmış bir kadın, fiziksel olarak uyarılmaya ihtiyaç duymadan sadece düşünüp hayal etme yoluyla orgazma ulaşabiliyor! Uzmanlar bunun da kadın cinselliğinin erkek cinselliğine attığı bir fark olduğunu söylüyor. Her ne kadar dünya üzerinde yaşayan kadınların çoğu için tatlı bir hayal olarak kalsa bile...

Uzmanlardan kadına 4 altın öneri
1. Duygularınızın farkında olun. Bu konuda çalışmanın yolu, gün içinde hissettiğiniz duyguları unutmamak için not almak. Bunu yaptığınızı kimsenin bilmesi gerekmiyor. Sonradan eşinizle bunlar hakkında konuşmak için fırsat yaratın. Hissettiklerinizle davranışlarınız arasındaki farkı görmeniz açısından bu çok önemli.

2. Duygularınızı bastırmak yerine ifade etmenin yollarını arayın. Duygularınızın ne olduğunu bilseniz bile onları bastırdığınız sürece bunun size faydası olmaz. Tam tersine duyguları bastırmak, üzerinizde stres ve gerginlik yaratacaktır.

3. Eşinizi, daha da önemlisi kendinizi, cinsel arzu ve istekleriniz konusunda konuşmaya cesaretlendirin. Karşılıklı cinsel isteklerinizin veya istemediklerinizin neler olduğunu anlamaya gayret edin.

4. Sizi cinsel olarak hazırlayacak fantezilerin neler olabileceğini utanmayı bir kenara bırakıp düşünün. Ve bunları kullanın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder