Spor Kadıköy'de 'sarı-lacivert' kapışması

Kadıköy'de 'sarı-lacivert' kapışması

Paylaş
Kadıköy'de 'sarı-lacivert' kapışması

Fenerbahçe ile Ankaragücü ligde yarın 93. kez karşı karşıya gelecek

İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 92 maçta, Fenerbahçe’nin galibiyet sayısında 58-8 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor.

Renktaşlar, 26 maçta da eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin ligde attığı toplam 164 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 56 golle karşılık verebildi.

İki takım arasında geçen sezon yapılan lig maçlarında taraflar Ankara’da golsüz berabere kalırken, İstanbul’da gülen taraf 2-1’lik skorla Başkent temsilcisi oldu.

FENERBAHÇE SON 3 MAÇI KAZANAMADI

Fenerbahçe, Ankaragücü ile ligde yaptığı son 3 maçı da kazanamadı. Rakibiyle geçen sezon Ankara’da 0-0 berabere kalan, Kadıköy’de ise 2-1 yenilen İstanbul’un sarı-lacivertli ekibi, 2007-2008 sezonunun ikinci yarısında Ankara’da yapılan maçta da 0-0 eşitliği bozamamıştı.

İSTANBUL’DAKİ MAÇLARDA 33'E 3'LÜK ÜSTÜNLÜK


Fenerbahçe ile Ankaragücü, ligde şimdiye dek İstanbul’da 46 kez karşılaştı. Fenerbahçe, genel toplamdaki üstünlüğünü İstanbul’daki maçlarda da göstererek renktaşına galibiyet sayısında 33-3 gibi açık ara üstünlük kurdu.

Her iki ekip, İstanbul’daki 10 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 98, Ankaragücü ise 29 gol attı.

EN FARKLI SKORLAR

Fenerbahçe, Ankaragücü karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2004-2005 sezonunda İstanbul’da 5-0’lık skorla elde etti.

Ankaragücü ise Fenerbahçe karşısında ligde şimdiye dek elde ettiği toplam 8 galibiyetini de tek farklı skorlarla aldı.

Haberin Devamı